Espresso Angel Food Cake
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Espresso Angel Food Cake. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 121 kalorii, 4G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Mieszanka soli, cukru, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 24%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Espresso Angel Food Cake French Toast, Angel Food Cake, oraz Angel Food Cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę przesiać, 1/2 szklanki cukru i 2 łyżki. espresso w proszku (przesunąć przez sito). Przesiać ponownie; odstawić.
W małej misce wymieszaj pozostałą 1 łyżkę. espresso w proszku z 1 łyżeczką. gorąca woda. Wymieszaj ekstrakty z wanilii i migdałów. Odstawić.
W dużej misce lub mikserze stojącym ubijaj białka do uzyskania piany.
Dodać śmietanę z kamienia nazębnego i sól. Beat aż miękkie szczyty tworzą.
Dodaj pozostały 1 szklankę cukru i ubijaj, aż białka będą twarde, ale nie suche. Ubić w płynnej mieszance espresso.
1/3 mieszanki mąki przesiać na białka jaj i za pomocą gumowej lub silikonowej szpatułki delikatnie złożyć na białka.
Pozostałą mąkę dodajemy w 2 partiach, składając delikatnie po każdym dodaniu. Zamień ciasto w niezgrzeszoną 10-in. patelnia rurowa.
Piec, aż rumiane i firmy, 50 do 60 protokół.
Odwróć ciasto (na patelni) na stojaku chłodzącym i pozostaw do całkowitego ostygnięcia, co najmniej 1 godzinę. Uruchom długi, cienki, ostry nóż między ciastem a patelnią, aby poluzować; usuń ciasto. Przechowywać pod przykryciem, w temperaturze pokojowej, do 1 dnia.