Esencja chleba

Esencja chleba
Esencja chleba wymaga około 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 236 kalorii, 8G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 12. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz mąkę chlebową, sól, drożdże szybkiego wzrostu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 50%, co jest solidne. Podobne przepisy to Esencja emerila, Esencja Pomidorów, oraz Esencja pomidorów.

Instrukcje

1
Rozgrzać piekarnik do ogrzania (około 110 stopni F / 45 stopni C). Spryskaj dwie patelnie bochenkowe o wymiarach 9x5 cali nieprzywierającym sprayem do gotowania, dodaj wystarczającą ilość mąki kukurydzianej do pokrycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
PiekarnikPiekarnik
2
W misce miksera pionowego, połączyć mąkę, drożdże i sól; dobrze wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
DrożdżeDrożdże
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Wlać wodę, wymieszać, aż powstanie sztywne ciasto. Lekko naoliwić dużą miskę, umieścić ciasto w misce. Przykryć wilgotną ściereczką i odstawić do nagrzanego piekarnika na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PiekarnikPiekarnik
4
Opróżnić ciasto i obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię. Ciasto podzielić na dwie równe części i uformować na bochenki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
5
Umieść bochenki w dwóch lekko nasmarowanych patelniach bochenkowych o wymiarach 9x5 cali. Bardzo ostrym nożem tnij płytkie ukośniki w Szczytach bochenków. Lekko odkurzyć bochenki mąką, przykryć ręcznikiem i włożyć z powrotem do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
NóżNóż
PiekarnikPiekarnik
6
Odstawić, aż co najmniej dwukrotnie, o 45 minut.
7
Wyjmij bochenki z piekarnika, przykryj i rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Odstawić odkryte bochenki do nagrzanego piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Piec do złotego brązu i bochenki dźwięk puste, gdy dotknął na górze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia10
Magazyn