Escarole-Pizza Nadziewana
Pizza nadziewana Escarole może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,31 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 769 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ciasto do pizzy, fontina, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ciasto na pizzę, możesz podążać za tym daniem głównym z Pizza Deserowa Z Grilla jako deser. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Nadziewane ciasto do pizzy z Escarole, Pizzan Escarole (Ciasto Escarole-Włoskie), oraz Pizza Escarole dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w najniższej pozycji i rozgrzej piekarnik do 260°. Lekko oil cake pan.
Gotować escarole w garnku 6-do 8-quart wrzącej osolonej wody, odkryte, do miękkości, 5 do 10 minut.
Odcedzić w durszlaku, a następnie zanurzyć durszlak w dużej misce z lodowatą wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Ponownie odcedzić i delikatnie nacisnąć, aby usunąć nadmiar wody.
Przenieś escarole na duży ręcznik kuchenny, a następnie zbierz rogi i mocno skręć, aby wycisnąć jak najwięcej płynu.
Odetnij jedną trzecią ciasta (pozostaw ciasto przykryte folią) i wklep w patelnię do ciasta, przykrywając dno.
Posmaruj 1 łyżką oleju i nakłuj widelcem.
Piec na złoty kolor, 8 do 10 minut.
Niech skorupa stać w patelni na stojaku.
Tymczasem, ciepła 1/4 Puchar oleju w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie podsmażyć czosnek, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, o 30 sekund.
Dodaj escarole, 1/4 łyżeczki soli, i 1/4 łyżeczki pieprzu i sauté, mieszając, aż escarole jest pokryta olejem, o 4 protokół.
Przełożyć do dużej płytkiej miski, aby lekko ostudzić, około 15 minut, następnie wymieszać z serem.
Rozłóż wypełnienie escarole na skorupie w patelni, pozostawiając granicę 1/4 cala wokół krawędzi.
Rozwałkuj pozostałe ciasto na 10-calową okrągłą (na lekko posypanej mąką desce, jeśli się przykleja).
Przenieś na patelnię, pokrywając nadzienie i schowując krawędź pod dolną skórką, aby utworzyć płaski wierzch i całkowicie zamknąć nadzienie (rozciągnij ciasto, jeśli to konieczne). Naciśnij krawędzie, aby uszczelnić.
Top szczotki z pozostałą łyżką oleju i piec na złoty kolor, 15 do 20 protokół.
Uruchom ostry cienki nóż wokół krawędzi patelni. Odwróć Stojak na patelnię i, nosząc rękawice kuchenne i trzymając patelnię i stojak mocno razem, Odwróć pizzę na stojak. Skręcić pizzę w prawo i ostudzić 15 minut przed podaniem. Wsuń pizzę na deskę do krojenia i pokrój w kliny.
* Jeśli nie można znaleźć włoski Fontina, substytut supermarket mozzarella (Nie świeże).* Escarole można myć, suszyć i ciąć 1 dzień wcześniej i schładzać w szczelnych plastikowych torebkach wyłożonych zwilżonymi ręcznikami papierowymi.