Enchiladas wołowe z pikantnym czerwonym sosem

Enchiladas wołowe z pikantnym czerwonym sosem
Enchiladas wołowiny z pikantnym czerwonym sosem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 387 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.57 za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać chili w proszku, SOS enchilada, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 72 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest to raczej tanie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 56%. Spróbuj Enchiladas wołowe z pikantnym czerwonym sosem, Homarowe Enchiladas z pikantnym sosem z cukinii, oraz Enchiladas z wołowiną i serem z domowym czerwonym sosem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby pikantny czerwony sos, podgrzać oliwę z oliwek w dużym rondlu na średnim ogniu, i gotować i mieszać 1/2 szklanki cebuli, aż cebula zmięknie, 3 do 4 protokół. Wymieszać w 4 łyżeczki czosnku, i gotować i mieszać aż pachnące, kolejne 3 do 5 minut, uważnie obserwując, aby uniknąć spalania czosnku. Wymieszać w oregano, 3 1/2 łyżeczki chili w proszku, bazylia, sól i czarny pieprz, 1 łyżeczka kminku, suszona kolendra, salsa, sos pomidorowy, pasta pomidorowa, i rosół z kurczaka, aż sos jest płynnie połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Suszona KolendraSuszona Kolendra
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Doprowadzić sos na wolnym ogniu, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować około 30 protokół, często mieszając, aż smaki mają mieszane i sos lekko zgęstniał.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
3
Podczas pikantny czerwony sos jest gotowanie, gotować i mieszać mieloną wołowinę na dużej patelni na średnim ogniu, aż mięso jest równomiernie rumiane. Rozbić mięso na kruszy się, jak gotuje, i odsączyć nadmiar tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
Sos CzerwonySos Czerwony
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Wymieszać w 3/4 szklanki cebuli, 1 łyżka czosnku, 1/2 łyżeczka chili w proszku, i 1/2 łyżeczka kminku do mięsa, i gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i mięso mieszanina jest pachnące przyprawami, 5 do 10 więcej minut. Wymieszać z sosem enchilada i bulionem wołowym; dusić jeszcze 5 minut. Wymieszaj w 1/2 szklanki meksykańskiej mieszanki serów i pozwól serowi stopić się w sosie mięsnym. Zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować sos mięsny na wolnym ogniu przez 30 więcej minut, aby zagęścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS EnchiladaSOS Enchilada
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
5
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Spryskaj naczynie do pieczenia 9x13 cali sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
Spryskaj obie strony każdej tortilli sprayem do gotowania, ułóż tortille kawałkiem folii aluminiowej między każdą tortillą i owinąć stos folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
7
Umieść tortille w nagrzanym piekarniku do ogrzania, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
8
Rozłóż około 1/2 szklanki pikantnego czerwonego sosu na dnie przygotowanego naczynia do pieczenia. Napełnij każdą tortillę sosem mięsnym, rezerwując około 1/2 szklanki sosu mięsnego; zwiń tortille w enchiladas i ułóż w naczyniu do pieczenia, zszywaj boki w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
9
Wlać pozostały pikantny czerwony sos na enchiladas.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos CzerwonySos Czerwony
10
Posypać zarezerwowane 1/2 szklanki mieszanki mięsa, i top z pozostałych 2 szklanki meksykańskiej mieszanki sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser MeksykańskiSer Meksykański
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
11
Piec, aż polewa ser jest złoty brąz i sos jest bąbelkowy, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
12
Wyjąć z piekarnika i posypać kolendrą służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone

Składniki

1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiKawałki warzyw wielkości kęsaKawałki warzyw wielkości kęsa170Orzechy dowolne (posiekane)cebula, drobna kostka (zostaw do dekoracji)cebula, drobna kostka (zostaw do dekoracji)4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDo podania smażone ostrygi lub pokrojony w kostkę gotowany kurczakDo podania smażone ostrygi lub pokrojony w kostkę gotowany kurczak1(może być lub przeglądać)1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania11 funt cukinii,Gorąca woda (100°F)Gorąca woda (100°F)11 funt cukinii,suszona kolendrasuszona kolendra86-caloweTortille z mąki (6 cali) Tortille z mąki (6 cali)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)sos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy454Orzechy dowolne (posiekane)1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, 1/3 dłoni1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, 1/3 dłoni1(może być lub przeglądać)kminek mielonykminek mielony0(może być lub przeglądać)Do podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryżDo podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryż4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkirozdrobniona mieszanka serów po meksykańskurozdrobniona mieszanka serów po meksykańsku1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana cebuladrobno posiekana cebula11 funt cukinii,suszone oreganosuszone oregano1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiprzygotowany czerwony sos enchiladaprzygotowany czerwony sos enchilada1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiSalsa przygotowanaSalsa przygotowana0(może być lub przeglądać)(duża tuba)(duża tuba)170Orzechy dowolne (posiekane)Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Magazyn