Edamame z tofu, kiełkami fasoli i wodorostami

Edamame z tofu, kiełkami fasoli i wodorostami
Edamame z tofu, kiełki fasoli i wodorosty może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 241 kalorii, 17g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka pieprzu cayenne, azjatyckiego oleju sezamowego, octu ryżowego bez smaku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%, co jest solidne. Spróbuj Edamame z tofu, kiełkami fasoli i wodorostami, Rukola, Fasola Edamame I Wodorosty Hijiki, oraz Tofu i grzyby z kiełkami fasoli i szpinakiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W żaroodpornej misce przykryj wakame wrzącą wodą i odstaw do zmiękczenia, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WakameWakame
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Odcedzić wakame i naciśnij, aby usunąć nadmiar wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WakameWakame
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3
Toast nasiona sezamu na małej patelni na umiarkowanym ogniu, mieszając, przez 3 protokół. W średniej misce ubić ocet ryżowy z sosem sojowym i imbirem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Ubić w oleju orzechowym i sezamowym. Doprawić solą i cayenne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
5
Dodaj tofu do dressingu i odstawić na 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
6
Przenieść tofu na małym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
7
Dodaj edamame, kiełki fasoli i wakame do dressingu i wrzucić do herbu. Wchodzisz w tofu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Krople Sosu Sojowego3 Krople Sosu Sojowego
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
WakameWakame
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
8
Przełożyć do miski, posypać sezamem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Make Ahead: wakame, nasiona sezamu i dressing można przygotować w Kroku 2 do 4 godzin wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
WakameWakame
10
Rekomendacja wina: owocowy Riesling zapewni orzeźwiający kontrast ze słonymi wodorostami i azjatyckimi aromatami w tej sałatce. Poszukaj jednego z regionu Finger Lakes w Nowym Jorku, takiego jak Hermann J. Wiemer Dry Johannisberg Riesling z 2001 lub Dr Konstantin Frank Dry Johannisberg Riesling z 2001.
Składniki, których będziesz potrzebować
RieslingRiesling
Wodorosty MorskieWodorosty Morskie
Cebulę Przekrojoną Na Pół I Pokrojoną W Cienkie Plasterki Od Nasady Aż Po CzubekCebulę Przekrojoną Na Pół I Pokrojoną W Cienkie Plasterki Od Nasady Aż Po Czubek
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
11
Uwagi: jedna porcja: 294 kalorie, 1 GM tłuszczu całkowitego, 8 GM tłuszczów nasyconych,17 GM węglowodanów.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia25
Magazyn