Easy Focaccia
Łatwa Focaccia wymaga mniej więcej 1 godzina i 20 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 97 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 19 i kosztuje 12 centów za porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Udaj się do sklepu i odbierz drożdże instant, parmezan, niebieloną mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 25%, co nie jest tak spektakularne. Spróbuj Łatwy Chleb Focaccia, Easy Cheesy Focaccia, oraz Łatwy Chleb Focaccia dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej kamionkowej misce wymieszaj mąkę i sól. Zrób dobrze w środku mieszanki mąki.
Do tej studni posypać cukier i drożdże. Ostrożnie wlać wodę do studni.
Odstawić, aż drożdże zaczną działać, około 5 minut.
Wlać 2 łyżki oleju do studni. Drewnianą łyżką wymieszać mieszaninę w środku miski. Stopniowo poszerzaj krąg mieszania, aby wziąć całą mąkę po bokach studni.
Obrócić na mąkę i ugniatać, aż będzie gładka. Trzymaj ciasto miękkie.
Wlać 1/2 łyżeczki oleju do czystej miski.
Umieść ciasto w misce, obracając raz, aby naoliwić wierzch. Kryć się.
Odstawić do podwojenia, 30 do 45 minut.
Rozwal ciasto. Użyj 1 łyżeczki oleju, aby pokryć blachę do pieczenia, i umieścić ciasto na blasze do pieczenia. Delikatnie docisnąć ciasto do grubości około 1/2 cala.
Pozostałą 1 1/2 łyżeczki oleju wlać na wierzch ciasta. Użyj końca uchwytu drewnianej łyżki do wgłębienia ciasta w odstępach 1 1/2 cala.
Posypać rozmarynem i serem.
Umieść w zimnym piekarniku na środkowej półce.
Umieść płaską patelnię z gorącą wodą na półce pod chlebem.
Odstawić do podwojenia, 20 do 25 minut.
Włącz piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Piec focaccia przez 20 do 25 minut, lub aż rumiane na wierzchu.
Wyjąć z patelni i ostudzić na stojaku z drutu.