Dżem Malinowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy, więc spróbuj dżemu malinowego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 744 kalorie, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.05 za porcję. Mieszanka cukru, wody, skórki cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 16 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Dżem Brzoskwiniowy Rabarbarowy, Dżem Wiśniowy, oraz Dżem z bekonu i Whiskey dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj maliny, cukier, skórkę cytryny i sok z cytryny w dużej misce.
Odstawić w temperaturze pokojowej 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Wymieszać wodę i pektyny w rondlu 1-quart.
Podgrzać do wrzenia, stale mieszając. Zagotować i wymieszać 1 minutę.
Wlać gorącą mieszankę pektynową na maliny; mieszać 3 minuty lub aż lekko zgęstnieje.
Natychmiast włóż łyżkę do pojemników zamrażalnika, pozostawiając 1/2 cala przestrzeni na głowę. Wytrzeć obręcze pojemników; uszczelnić.
Odstawić w temperaturze pokojowej przez 24 godziny. Przechowywać w lodówce do 3 tygodni lub w zamrażarce do 6 miesięcy. Rozmrozić zamrożony dżem i wymieszać przed podaniem.