Dżem Malinowy

Dżem Malinowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy, więc spróbuj dżemu malinowego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 744 kalorie, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.05 za porcję. Mieszanka cukru, wody, skórki cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 16 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Dżem Brzoskwiniowy Rabarbarowy, Dżem Wiśniowy, oraz Dżem z bekonu i Whiskey dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszaj maliny, cukier, skórkę cytryny i sok z cytryny w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MalinyMaliny
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Odstawić w temperaturze pokojowej 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
3
Wymieszać wodę i pektyny w rondlu 1-quart.
Składniki, których będziesz potrzebować
PektynaPektyna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Podgrzać do wrzenia, stale mieszając. Zagotować i wymieszać 1 minutę.
5
Wlać gorącą mieszankę pektynową na maliny; mieszać 3 minuty lub aż lekko zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
MalinyMaliny
PektynaPektyna
6
Natychmiast włóż łyżkę do pojemników zamrażalnika, pozostawiając 1/2 cala przestrzeni na głowę. Wytrzeć obręcze pojemników; uszczelnić.
7
Odstawić w temperaturze pokojowej przez 24 godziny. Przechowywać w lodówce do 3 tygodni lub w zamrażarce do 6 miesięcy. Rozmrozić zamrożony dżem i wymieszać przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
DżemDżem
TrudnośćŁatwy
Gotowe W16 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Magazyn