Dżem Jumbleberry
Jeśli masz o 27 minut do spędzenia w kuchni, dżem Jumbleberry może być świetnym bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 40 i kosztuje 60 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 26 kalorii. 27 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Kilka osób naprawdę lubi tę przyprawę. Mieszanka letniej jagody, sok z cytryny, kg opakowania dżem cukier, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 29%, to danie nie jest tak wybitny. Spróbuj Jumbleberry Trifle, Jumbleberry Crumble, oraz Jeżyna ciasto cytrynowe z sosem miodowo-jagodowym. Jak wygrałem Konkurs SF Food Wars-Pie or Die dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zanim zaczniesz, wysterylizuj słoiki i włóż talerz do zamrażarki, aby ostygł.
Przełóż jagody, sok z cytryny i cukier na patelnię. Delikatnie podgrzewaj, mieszając od czasu do czasu drewnianą łyżką, aż cukier stopi się i owoce będą soczyste.
Doprowadzić do wrzenia i gotować szybko przez 5 minut.
Wyjmij z ognia i upuść trochę mieszanki na schłodzoną płytkę. Popchnij przez nią palec; powinien się zmarszczyć i ustawić się jak dżem. Jeśli nie, gotować przez 2 minuty więcej, a następnie ponownie przetestować i, jeśli to konieczne, powtarzać, aż będzie gotowy.
Wierzch dżemu może wyglądać na osad, ale jeśli dobrze go wymieszasz, gdy stygnie, powinien zniknąć. Pozostawić do ostygnięcia i osiąść na 10-15 minut przed chochli do sterylizowanych słoików i uszczelnienia. Dżem będzie nieotwarty przez 1 rok, ale po otwarciu przechowywać w lodówce.