Dziś Kolacja: zapiekany Tuńczyk z pieprzem i sosem sojowo-musztardowym

Dziś Kolacja: zapiekany Tuńczyk z pieprzem i sosem sojowo-musztardowym
Dziś Kolacja: zapiekany Tuńczyk z pieprzem i sosem sojowo-musztardowym to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 3 porcjami. Na 2,26 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 681 kalorii, 68g białka, oraz 42g tłuszczu na porcję. 9 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 minut. Jeśli masz sól, pieprz, imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Z łyżeczką wynik 89% to danie jest super. Podobne przepisy to Kolacja dziś wieczorem: Penne z Tunanem i pikantną musztardą, Kolacja: łosoś w sosie musztardowym bengalskim, oraz Kolacja: Grillowany Tuńczyk z czerwonym sosem Tomatillo.

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
2006 Bancroft Ranch Merlot jest bogaty kolor granatu, i jest pełen smaków dojrzałych czarnych owoców, brązowych przypraw i odrobiną skórki pomarańczowej. Jego wyrafinowane taniny i głębia smaku sprawiają, że jest to jedno z najbardziej pamiętnych win Beringer z Howell Mountain.Mieszanka: 93% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon i 3% Cabernet Franc
TrudnośćŁatwy
Gotowe W8 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia28
Magazyn