Duszone letnie pisto warzywne z sosem szmaragdowym i jajkiem sadzonym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj duszonego letniego Pisto warzywnego ze szmaragdowym sosem i jajkiem sadzonym. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 525 kalorii. Na 4,01 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Mieszanka oliwy z oliwek, cebula, ząbki czosnku, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 20 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest niesamowite. Wieprzowina z grillowanym Pisto warzywnym, Mieszanka pomidorowo-warzywna (Pisto Manchego), oraz Letni gulasz warzywny z duszonym królikiem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W przypadku pisto rozgrzej olej na głębokiej patelni i dodaj cebulę. Smażyć przez kilka minut, dodać czosnek, a następnie gotować jeszcze przez kilka minut.
Dodać paprykę i gotować na średnim ogniu przez 5 min. Teraz dodaj pomidory, zatokę i cukinię i gotuj przez około 30 minut, dobrze przyprawiając.
Tymczasem zrobić sos. Upuść pietruszkę na patelni z wrzącą wodą i gotuj przez 1 min.
Spuścić i natychmiast uruchomić pod zimnym kranem, a następnie strząsnąć nadmiar wody.
Czosnek umieścić na patelni z zimną wodą, doprowadzić do wrzenia, następnie odcedzić i powtórzyć ze świeżą porcją wody(to pozbywa się siły garlic).
Dodać bulion i gotować na wolnym ogniu, aż czosnek będzie miękki i płyn syropy. Czysty z pietruszką, aż będzie gładki. Sezonu.
Do jajek, dodać szczyptę oliwy z oliwek na patelnię. Podczas palenia na gorąco, crack w jajach będą one splutter ale przejść cudownie chrupiące na krawędziach.
Pisto podawać na tostach, posypane jajkiem, skropione w sosie.