Duszona wieprzowina z perłową cebulą i winogronami

Duszona wieprzowina z perłową cebulą i winogronami
Duszona wieprzowina z perłową cebulą i winogronami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 51g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 686 kalorii. Na 3,67 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać żeberka schab pieczony, wino, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczone Winogrona + Cebula Perłowa, Szkliwiona perłowa cebula i winogrona, oraz Pieczony kurczak z czerwonymi winogronami, karmelizowaną cebulą perłową i sosem Port Pan.

Instrukcje

1
Doprawić wieprzowinę solą i pieprzem. W małej emaliowanej żeliwnej zapiekance rozpuść 2 łyżki masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
świeża Resztkaświeża Resztka
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
2
Dodaj wieprzowinę i brązowy dobrze na umiarkowanie wysokim ogniu, 10 minut; przenieść na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
3
Wylać tłuszcz z zapiekanki.
4
Dodaj wino i gotować na dużym ogniu, skrobanie się rumiane kawałki, aż zmniejszy się o połowę, 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
5
Dodać bulion i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
6
Dodaj czosnek, liść laurowy, gałązkę tymianku, żółtą cebulę i wieprzowinę. Przykryć i dusić na bardzo małym ogniu, obracając raz, aż natychmiastowy odczyt termometr włożony w centrum rejestruje 160, o 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula żółtaCebula żółta
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
7
Tymczasem w średnim rondlu z wodą gotować perłową cebulę, aż będzie prawie miękka, 5 minut; odcedzić i obrać. W misce wymieszaj 2 łyżki zmiękczonego masła z mąką, aby utworzyć pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula PerłowaCebula Perłowa
świeża Resztkaświeża Resztka
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Przełożyć wieprzowinę na talerz. Odcedź płyn do gotowania i wróć do zapiekanki; gotuj, aż zmniejszy się do 2 filiżanek, 4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
9
1/2 szklanki płynu do gotowania ubić na gładką masę mączną, a następnie ubić mieszankę do płynu do gotowania. Dusić na umiarkowanie wysokim ogniu, ubijając, aż zgęstnieje. Dusić na małym ogniu, mieszając, aż nie pozostanie mączny smak, 5 minut. Wymieszać posiekany tymianek i doprawić solą i pieprzem. Do zapiekanki włożyć wieprzowinę i jej soki, dodać cebulę perłową. Przykryć i doprowadzić tylko na wolnym ogniu, obracając wieprzowinę kilka razy w sosie, aby go podgrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
Cebula PerłowaCebula Perłowa
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
10
Na patelni roztopić pozostałą 1 łyżkę masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Resztkaświeża Resztka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
11
Dodaj winogrona i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, potrząsając patelnię, aż Skórki zaczną pękać. Grubo pokroić wieprzowinę i przenieść na talerze. Łyżka sosu, cebuli perłowej i winogron na wierzchu; podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula PerłowaCebula Perłowa
WinogronaWinogrona
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn