Duszona fasolka szparagowa ze smażonym Tofu
Duszona fasolka szparagowa ze smażonym Tofu wymaga z grubsza 40 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 363 kalorie. Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 2,93 zł za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz wodę, pomidory śliwkowe, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 40%, to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Smażona fasolka szparagowa i 5-przyprawowe wytrawne Tofu, Czarny pieprz Tofu i zielona fasola, oraz Tajskie Czerwone Curry Z Zieloną Fasolką I Tofu.
Instrukcje
W małej misce wymieszać razem biały cukier, sos sojowy, białe wino i 1/2 szklanki bulionu z kurczaka. SOS odstawić na bok.
Osuszyć tofu ręcznikami papierowymi i pokroić w kostkę. Kostki doprawiamy solą i pieprzem.
Posypać 1 łyżkę skrobi kukurydzianej na nich ze wszystkich stron.
Podgrzać trochę więcej niż 1 cal oleju w dużej głębokiej patelni na średnim ogniu. Jeśli masz frytkownicę, napełnij do zalecanego poziomu i podgrzej olej do 375 stopni F (190 stopni C). Gdy olej jest gorący, dodać tofu, i smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron. Od czasu do czasu.
Wyjąć z oleju łyżką szczelinową i osuszyć na papierowych ręcznikach.
Na oddzielnej patelni podgrzej jedną łyżkę oleju na średnim ogniu.
Dodać cebulę i fasolkę szparagową; gotować i mieszać przez 3 do 5 protokół. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać pomidory i gotować, aż zaczną się rozpadać, o 4 protokół.
Dodać pędy bambusa i wymieszać.
Wymieszać sos na patelni z fasolą, i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Jeśli ciecz zacznie zbyt mocno odparowywać, wymieszaj do 1 szklanki bulionu z kurczaka.
Wymieszaj pozostałe 2 łyżki skrobi kukurydzianej i wodę, aż skrobia kukurydziana się rozpuści. Wymieszać to z sosem na patelni. Gotować na wolnym ogniu, delikatnie mieszając, aż sos się oczyści i zgęstnieje.
Dodać smażone tofu i wymieszać, aby płaszcz z sosem.