Dulce De Leche-Deser Lodowy Mocha
Dulce De Leche - Deser lodowy Mochan może być właśnie deserem, którego szukasz. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 495 kalorii, 4G białka, oraz 31 g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz krakersy Grahama, śmietanę do bicia, likier o smaku kawy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Ciasto lodowe Dulce de Leche z sosem Mocha Fudge, Deser warstwowy Dulce de Leche, oraz Milkshake Dulce de Leche (Malteada de Arequipe o Dulce de Leche) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 177°. Ułóż krakersy w jednej warstwie w ungreased 15x10x1-calowej patelni do pieczenia. Masło rozpuścić w średnim rondlu na średnim ogniu. Wymieszać z brązowym cukrem. Doprowadzić do wrzenia. Gotować 2 minuty.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z orzechami pekan.
Wlać i rozprowadzić na krakersach.
Piec 10 minut. Schłodzić 30 minut lub do ostygnięcia.
Kruszyć krakersy na grube okruchy.
Posypać połowę okruchów w dolnej części ungreased 13x9-inch (3-quart) szklane naczynie do pieczenia.
Wytnij i usuń karton z lodów dulce de leche.
Pokroić lody w plasterki o grubości 1/2 cala. Ułóż plastry na okruchy, nakładając się lekko.
Lody rozprowadzić szpatułką, aż nawet mocno dociśnie. Zamrozić 1 godzinę lub do twardości.
Umieść gorące lody krówki w zamykanej plastikowej torbie 1-quart.
Wyciąć mały otwór w dolnym rogu torby z polewą. Squeeze bag to pipe Fudge polewa nad lodami. Pozostałą połowę okruchów pralin rozsypać na warstwie krówki. Zamrozić 30 minut lub do momentu, aż krówka będzie jędrna.
Wytnij i usuń karton z lodów kawowych.
Pokroić lody w plasterki o grubości 1/2 cala. Ułóż plastry na okruchach, rozprowadzając lody, aż będą gładkie; mocno naciśnij. Zamrozić podczas przygotowywania polewy.
Ubij śmietanę do ubijania w dużej misce, aż utworzą się sztywne szczyty. Złożyć Likier.
Rozłóż na wierzchu deseru. W razie potrzeby udekoruj czekoladowymi lokami. Zamrozić 4 godziny lub do twardości.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 20 do 30 minut przed podaniem.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem do lodów. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "