Double cherry semi-freddo
Double cherry semi-freddo to przystawka, która serwuje 8. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 331 kalorii. 99 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka wiśni, jajka, cukier puder i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 25%. Podobne przepisy to BlackBerry Semi-freddo, Limoncello & Raspberry semi-freddo, oraz Czekolada, pistacje i nugat semi-freddo.
Instrukcje
Odstawić garść (ok. 50g) pestek wiśni.
Resztę umieścić na dużej patelni ustawionej na średnim ogniu ze śmietaną i 50 g cukru pudru. Doprowadzić do wrzenia, następnie delikatnie gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, aż wiśnie zaczną mięknąć. Ostrożnie Whiz w blenderze, a następnie przejść przez sito.
Na żółtka wlać trochę gorącej śmietany wiśniowej, dobrze ubić, a następnie przelać z powrotem na patelnię. Gotować przez około 5 minut więcej lub aż mieszanina zgęstnieje trochę i pokryje tył drewnianej łyżki.
Wlać przez sito do miski, przykryć powierzchnię folią spożywczą, a następnie pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Białka ubić do uzyskania sztywnych szczytów, następnie ubić pozostałe 50 g cukru, po 1 łyżce. Ubijaj, aż mieszanina będzie sztywna i będzie przypominać pianę do golenia. Wymieszać jedną trzecią mieszaniny do schłodzonej śmietany, wymieszać, aż zostanie dobrze włączona, a następnie delikatnie złożyć pozostałą mieszaninę w 2 goes.
Linia a puszka bochenkowa 900g z folią spożywczą.
Wlać mieszaninę do puszki, następnie przykryć folią spożywczą i wstawić do zamrażarki na około 3 godziny, aż zacznie zamarzać. Wymieszać całe wiśnie do półmrożonej mieszaniny, a następnie powrócić do zamrażarki na co najmniej 8 godzin lub najlepiej na noc.
Podawać pokrojone w plastry z jagodami lub umieszczone między waflami.