Dorsz zapiekany z Chardą Szwajcarską i migdałami

Dorsz zapiekany z Chardą Szwajcarską i migdałami
Pieczony dorsz z Chardą Szwajcarską i migdałami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 239 kalorii, 34g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 3,28 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz filety z dorsza, chard szwajcarski, ocet sherry i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać śliwkowe migdały, możesz podążać za tym daniem głównym z Mus Czekoladowy Z Awokado jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Chard Szwajcarski z rodzynkami i migdałami, Swiss Chard Pesto z migdałami i Pecorino, oraz Chard Szwajcarski Z Cytryną, Migdałami I Rodzynkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać 2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Beztłuszczowy KremBeztłuszczowy Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
2
Dodaj migdały na patelnię; gotować 2 minuty lub aż lekko rumiane, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
( 23)( 23)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
3
Przełożyć do małej miski łyżką szczelinową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
4
Migdały posypać 1/4 łyżeczki papryki, mieszając do okrycia. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
( 23)( 23)
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
5
Dodać czosnek do patelni; gotować 1 minutę lub aż złoty, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim TłuszczuOlej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
6
Dodaj 3 1/3 szklanki chard do patelni; gotować 1 1/2 protokół lub aż zwiędną, stale mieszając. Powtórz procedurę 2 razy z pozostałym chard. Wymieszać w 1/2 łyżeczki soli; przykryć i gotować 5 minut lub do miękkości. Wymieszać z octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
7
Usuń z patelni; wytrzyj patelnię ręcznikami papierowymi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
8
Rybę posypać równomiernie pozostałą 1 łyżeczką papryki i pozostałą 1/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
9
Podgrzać pozostałe 2 łyżeczki oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pakiet Sazon Z Kolendrą I AchiotePakiet Sazon Z Kolendrą I Achiote
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
10
Dodaj rybę do patelni; gotuj rybę 2 minuty z każdej strony lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatków podczas testowania widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
11
Podawać rybę z mieszanką chard; posypać równomiernie migdałami.
Składniki, których będziesz potrzebować
( 23)( 23)
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Dorsz w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia90
Magazyn