Dorsz i krewetki w bulionie z kopru włoskiego i białego wina
Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Dorsz i krewetki w bulionie z kopru włoskiego i białego wina może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 867 kalorii, 54g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na $6.97 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 47 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś fingerling ziemniaki, czosnek, seler i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest super. Dorsz i krewetki w bulionie z kopru włoskiego i białego wina, Małże w bulionie z szafranu i białego wina, oraz Gotowane Na Parze Małże W Bulionie Szafranowym Z Białego Wina są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
W przypadku wywaru rybnego: duży, wysoki garnek lekko zalać oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado Ryb
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dodać cebulę, seler i koper włoski i doprowadzić garnek do wysokiej temperatury. Warzywa doprawić lekko solą. Gotować warzywa, aż będą miękkie i bardzo aromatyczne, 7 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Seler
Koper Włoski
Cebula
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
3
Dodać czosnek i gotować przez 1 do 2 protokół więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
4
Dodaj kości rybne i muszle krewetek, wymieszać, aby połączyć, i gotować 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle Makaronu
Krewetki
Ryby
5
Dodaj likier o smaku anyżu i pozwól mu zmniejszyć o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier
Anyż
6
Dodaj wodę do garnka, aż pokryje kości ryb o 2 cale i lekko doprawić solą. Wrzucić liście laurowe i wiązkę tymianku. Doprowadzić garnek do wrzenia, zmniejszyć do gotować, i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut. Odcedzić płyn i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Tymianek
Woda
Ryby
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
7
W przypadku ryb: zalać patelnię saute z oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Dodać cebulę i koper włoski, doprawić solą, i gotować na średnim ogniu, aż warzywa zaczną mięknąć, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper Włoski
Cebula
Sól
9
Dodać czosnek i gotować przez 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
10
Dodać likier o smaku anyżu i białe wino i zmniejszyć o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino Białe
Likier
Anyż
11
Dodać zarezerwowany wywar rybny i doprawić solą. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć na wolnym ogniu i gotować bulion na wolnym ogniu przez 12 do 15 minut. Smak, aby upewnić się, że jest pyszne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Sól
12
W międzyczasie, płaszcz drugą saute patelni z oliwą z oliwek. Doprowadzić patelnię do wysokiej temperatury. Dorsza osuszyć ręcznikami papierowymi i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sól
Dorsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Patelnia
13
Dodać dorsza do krzycząc gorącej patelni i gotować ryby, aż będzie złoty i chrupiące z obu stron i 3/4 sposób gotować przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
Dorsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
14
Usuń rybę z patelni i rezerwy. Zrób to samo z krewetkami i rezerwą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
15
Dodaj rundy ziemniaków do patelni, doprawić solą, i brązowy z obu stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
16
Wyjąć ziemniaki z patelni i rezerwy z dorsza i krewetek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Krewetki
Dorsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
17
Gdy bulion rybny jest gotowy, dodać dorsza, krewetki, ziemniaki, i cukinia. Wyłączyć ogień i przykryć, pozwalając ryby delikatnie gotować przez, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Cukinia
Krewetki
Bulion
Ryby
Dorsz
18
Aby służyć, usunąć dorsza i krewetki z patelni. Miarka warzywa z bulionu i podzielić je między 4 miski do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
Bulion
Dorsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I Smażenia
Patelnia
19
Połóż kawałek dorsza na górze każdej z warzyw i zorganizować 2 krewetki obok dorsza. Kadzi bulion rybny na każdym kawałku dorsza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
Bulion
Ryby
Dorsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Chochla
20
Skropić grubym olejem wykończeniowym, a na wierzch polać liśćmi kopru włoskiego.
Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.