Dorsz i krewetki w bulionie z kopru włoskiego i białego wina

Dorsz i krewetki w bulionie z kopru włoskiego i białego wina
Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Dorsz i krewetki w bulionie z kopru włoskiego i białego wina może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 867 kalorii, 54g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na $6.97 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 47 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś fingerling ziemniaki, czosnek, seler i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest super. Dorsz i krewetki w bulionie z kopru włoskiego i białego wina, Małże w bulionie z szafranu i białego wina, oraz Gotowane Na Parze Małże W Bulionie Szafranowym Z Białego Wina są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W przypadku wywaru rybnego: duży, wysoki garnek lekko zalać oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado RybStado Ryb
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodać cebulę, seler i koper włoski i doprowadzić garnek do wysokiej temperatury. Warzywa doprawić lekko solą. Gotować warzywa, aż będą miękkie i bardzo aromatyczne, 7 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
Koper WłoskiKoper Włoski
CebulaCebula
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Dodać czosnek i gotować przez 1 do 2 protokół więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
4
Dodaj kości rybne i muszle krewetek, wymieszać, aby połączyć, i gotować 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
KrewetkiKrewetki
RybyRyby
5
Dodaj likier o smaku anyżu i pozwól mu zmniejszyć o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
LikierLikier
AnyżAnyż
6
Dodaj wodę do garnka, aż pokryje kości ryb o 2 cale i lekko doprawić solą. Wrzucić liście laurowe i wiązkę tymianku. Doprowadzić garnek do wrzenia, zmniejszyć do gotować, i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut. Odcedzić płyn i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
TymianekTymianek
WodaWoda
RybyRyby
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
W przypadku ryb: zalać patelnię saute z oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać cebulę i koper włoski, doprawić solą, i gotować na średnim ogniu, aż warzywa zaczną mięknąć, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
CebulaCebula
SólSól
9
Dodać czosnek i gotować przez 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
10
Dodać likier o smaku anyżu i białe wino i zmniejszyć o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino BiałeWino Białe
LikierLikier
AnyżAnyż
11
Dodać zarezerwowany wywar rybny i doprawić solą. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć na wolnym ogniu i gotować bulion na wolnym ogniu przez 12 do 15 minut. Smak, aby upewnić się, że jest pyszne.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
SólSól
12
W międzyczasie, płaszcz drugą saute patelni z oliwą z oliwek. Doprowadzić patelnię do wysokiej temperatury. Dorsza osuszyć ręcznikami papierowymi i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
SólSól
DorszDorsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
13
Dodać dorsza do krzycząc gorącej patelni i gotować ryby, aż będzie złoty i chrupiące z obu stron i 3/4 sposób gotować przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
DorszDorsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Usuń rybę z patelni i rezerwy. Zrób to samo z krewetkami i rezerwą.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
15
Dodaj rundy ziemniaków do patelni, doprawić solą, i brązowy z obu stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
16
Wyjąć ziemniaki z patelni i rezerwy z dorsza i krewetek.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
KrewetkiKrewetki
DorszDorsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
17
Gdy bulion rybny jest gotowy, dodać dorsza, krewetki, ziemniaki, i cukinia. Wyłączyć ogień i przykryć, pozwalając ryby delikatnie gotować przez, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
CukiniaCukinia
KrewetkiKrewetki
BulionBulion
RybyRyby
DorszDorsz
18
Aby służyć, usunąć dorsza i krewetki z patelni. Miarka warzywa z bulionu i podzielić je między 4 miski do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
BulionBulion
DorszDorsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
PatelniaPatelnia
19
Połóż kawałek dorsza na górze każdej z warzyw i zorganizować 2 krewetki obok dorsza. Kadzi bulion rybny na każdym kawałku dorsza.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
BulionBulion
RybyRyby
DorszDorsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
20
Skropić grubym olejem wykończeniowym, a na wierzch polać liśćmi kopru włoskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia31
Rodzaje PotrawNapojeDrinki
Magazyn