Domowy Biały Chleb
Domowy biały chleb może być tylko chleb, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 172 kalorie, 5G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz drożdże, mąkę, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj 1963 Homemade White Bread, Łatwy, Domowy Biały Chleb, oraz Domowy biały chleb kanapkowy i wizyta w mące Króla Artura dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże i cukier w ciepłym mleku w dużej misce; odstawić 5 minut. Wymieszać z masłem. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać 4 1/4 szklanki mąki i soli do mieszaniny drożdży; mieszać aż do wymieszania. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. Zagniataj do uzyskania gładkiej i elastycznej masy (około 10 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. Punch ciasto w dół; odstawić na 5 minut.
Zwiń w prostokąt o wymiarach 14 x 7 cali na powierzchni z mąką.
Zwiń prostokąt mocno, zaczynając od krótkiej krawędzi, mocno naciskając, aby wyeliminować kieszenie powietrzne; szczypta szwu i końce do uszczelnienia.
Umieść rolkę, szew w dół, na patelni bochenkowej 9 x 5 cali pokrytej natryskiem do gotowania. Przykryć i odstawić na 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru.
Piec w 350 przez 45 minut lub aż bochenek jest rumiane na dole i brzmi puste po naciśnięciu.
Wyjąć bochenek z patelni i ostudzić na stojaku z drutu.