Domowe Pianki
Domowe pianki to bezglutenowe i bezmleczne hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 64. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 163 kalorie. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanilii, syrop kukurydziany, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 6%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Domowe Pianki, Domowe Pianki, oraz Domowe Pianki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Szczotkuj dno i boki 9-calowej kwadratowej patelni do pieczenia olejem roślinnym. Używając małego Sitka o drobnych oczkach, obficie odkurz patelnię cukrem cukierniczym, wybijając nadmiar.
Umieść 1/2 szklanki wody w misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki.
Posyp żelatynę do miski i krótko zamieszaj, aby upewnić się, że cała żelatyna ma kontakt z wodą.
Niech zmiękcz podczas dokonywania syrop cukrowy.
W ciężkim rondlu 3-do 4-quart, połączyć cukier granulowany, syrop kukurydziany, sól i 1/2 szklanki wody.
Umieścić na umiarkowanym ogniu i doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści. Włóż termometr cukierkowy do wrzącego syropu cukrowego i kontynuuj gotowanie (mieszanina może się spienić, więc w razie potrzeby lekko obniżyć temperaturę), bez mieszania, aż termometr zarejestruje 116° (etap miękkiej piłki).
Wyjmij rondel z ognia i odstaw na krótko, aż pęcherzyki lekko się rozproszą.
Mikser z małą prędkością wlać gorący syrop cukrowy do zmiękczonej żelatyny w cienkim strumieniu po bokach miski. Stopniowo zwiększaj prędkość miksera do wysokiej i ubijaj, aż pianka będzie bardzo gruba i utworzy grubą wstążkę, gdy trzepaczka zostanie podniesiona, około 5 minut. Beat in the vanilla.
Zeskrobać piankę na przygotowaną patelnię (będzie bardzo lepka) i za pomocą mokrych opuszków palców równomiernie rozprowadzić i wygładzić wierzch.
Odstawić, odsłonięte w temperaturze pokojowej, aż powierzchnia nie jest już lepki i można delikatnie odciągnąć prawoślazu z boków patelni opuszkami palców, co najmniej 4 godziny lub na noc.
Odkurz deskę do krojenia cukrem cukierniczym. Użyj gumowej szpatułki, aby wyciągnąć boki pianki z krawędzi patelni (użyj szpatułki, aby poluzować piankę z dna patelni, jeśli to konieczne) i odwróć na deskę do krojenia. Wierzch polać cukrem cukierniczym.
Posmaruj długi cienki nóż lub nóż szefa kuchni olejem roślinnym i pyłem z cukrem cukierniczym, aby zapobiec przywieraniu; w razie potrzeby Kontynuuj Odkurzanie noża.
Pokrój wzdłuż na 8 pasków, następnie poprzecznie na ósemki, tworząc łącznie 64 kwadraty. (W przypadku większych pianek pokrój wzdłuż na 6 pasków, następnie poprzecznie na szóstki, tworząc łącznie 36 kwadratów.) Nakładać pianki, pojedynczo, w cukrze cukierniczym, za pomocą szczotki do ciast, aby usunąć nadmiar. DO AHEAD: pianki można przechowywać, warstwowo między arkuszami papieru woskowego lub pergaminu w hermetycznym pojemniku w suchym miejscu w chłodnej temperaturze pokojowej, przez 1 miesiąc.
Aby posmakować pianek: Zastąp ekstrakt waniliowy ekstraktem o innym smaku, takim jak mięta pieprzowa, migdał lub truskawka. Aby pokolorować pianki: po dodaniu ekstraktu waniliowego, dodaj 1/2 łyżeczki (około 45 kropli) barwnika spożywczego i ubijaj mieszaninę prawoślazu, aż kolor zostanie w pełni włączony.
Dodaj więcej barwników spożywczych, kilka kropli na raz, aby uzyskać głębszy kolor. Aby wyciąć pianki na kształty: użyj 9-na 13-calowej patelni do pieczenia zamiast 9-calowej patelni kwadratowej, aby pianki były nieco cieńsze i łatwiejsze do cięcia. Użyj 2 foremek do ciastek o prostych kształtach i odkurz foremki do ciastek w cukrze cukierniczym, aby uniknąć sklejania.
Pokrój pianki w kształty w taki sam sposób, w jaki cukrowałbyś cookies.To dodaj mix-In: po dodaniu ekstraktu waniliowego, złożyć w około 1/2 szklanki Mini chocolate chips, kakao stalówki, lub pożądane mix-in. Pamiętaj, że pianki nadal będą ciepłe, więc niektóre mieszanki lekko się stopią. Możesz poczekać minutę, aby pozwolić prawoślazu do ostygnięcia lekko, ale stanie się sztywniejsze i trudniejsze do mieszania, jak ostygnie. Aby zanurzyć pianki w czekoladzie: w suchej metalowej misce ustawionej na patelni z ledwo gotującą się wodą, stopić około 8 uncji słodko-gorzkiej czekolady, mieszając, aż będzie gładka. Praca z jednym prawoślazu na raz, szczotkować prawoślazu ponownie, aby usunąć nadmiar cukru cukierników, a następnie zanurzyć jedną gładką stronę około 1/8 cala do czekolady, aby pokryć go, skrobanie nadmiar czekolady na krawędzi miski.
Przenieść, czekolada side up, do stojaka z drutu ustawionego na blasze do pieczenia i odstawić, aż czekolada jest ustawiona. Pianki zanurzone w czekoladzie można przechowywać, warstwowo między arkuszami papieru woskowego lub pergaminu w hermetycznym pojemniku w suchym miejscu w chłodnej temperaturze pokojowej, przez około 2 dni.