Dip z pieczonego karczocha, cytryny i czosnku

Dip z pieczonego karczocha, cytryny i czosnku
Dip z prażonego karczocha, cytryny i czosnku wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Na 2,34 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 368 kalorii, 10g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Mało kto lubi tę przystawkę. Udaj się do sklepu i odbierz karczochy, majonez, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Cały pieczony Karczoch z pieczonym czosnkiem Dip cytrynowy, Pieczony czosnek Dip ze szpinakiem i karczochem z czosnkowymi chipsami Pita, oraz Dip Krabowy Z Karczochami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wycisnąć połowę cytryny do dużej miski z zimną wodą i dodać połowę cytryny do miski. Praca z 1 karczoch na raz, przyciąć łodygi do 1 cala i oderwać wszystkie twarde zewnętrzne liście. Za pomocą ostrego noża odetnij górne dwie trzecie karczocha. Łyżeczką wyjąć futrzane duszenie. Obrać karczoch, usuwając całą ciemnozieloną skórę i dodać ją do miski z zakwaszoną wodą. Powtórz z pozostałymi karczochami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Karczochy odsączyć i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)
4
Każdy karczoch pokroić w ósemki. Ćwierć pozostałą połowę cytryny i usuń nasiona. W misce, wrzucić karczochy z kawałkami cytryny, czosnek, oliwa z oliwek i tymianek. Doprawić solą i pieprzem i rozprowadzić na dużej nieprzywierającej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Pieczemy karczochy przez około 40 minut, od czasu do czasu mieszając, aż będą złociste i miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
Lekko ostudzić i wyrzucić tymianek. Grubo posiekać 8 pieczonych kawałków karczocha i rezerwy. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 37
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
7
Czosnek obrać, włożyć do robota kuchennego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
8
Dodać pozostałe pieczone kawałki karczocha i cytryny; pulsować, aż drobno posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
9
Dodać majonez i serek i proces do gładkiej. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Opakowania Serka śmietankowego O Temperaturze Pokojowej Plus 2 (8 Uncji) Opakowania Bitego Serka śmietankowegoOpakowania Serka śmietankowego O Temperaturze Pokojowej Plus 2 (8 Uncji) Opakowania Bitego Serka śmietankowego
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
10
Dodaj zastrzeżone posiekane karczochy i puls tylko do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)
11
Rozprowadź dip w równej warstwie w małym płytkim naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
12
W małej misce, wymieszać bułkę tartą i masło; posypać dipem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
13
Piec przez 20 minut, lub do ogrzania przez i polewa jest złoty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
14
Podawać z krakersami lub chipsami obwarzanka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy BajglaChipsy Bajgla
Do WiązaniaDo Wiązania
15
Zrób to z wyprzedzeniem: dip z karczocha można przygotować w Kroku 3 i schłodzić do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dip Z KarczochaDip Z Karczocha
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia20
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn