Dijon-Marmolada-Szynka Pieczona Glazurowana
Dijon-Marmolada-Glazurowana szynka pieczona jest bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 danie główne. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.48 za porcję. Jedna porcja zawiera 970 kalorii, 79g białka, oraz 61 g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz musztardę dijon, pieczoną szynkę, pomarańczową marmoladę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać szynkę, można śledzić to danie główne z Jabłkowy Deser Graham jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Dijon-Glazurowana Szynka Pieczona, Grillowany łosoś z marmoladą Dijon Glaze, oraz Pieczony łosoś z marmoladą-Dijon Glaze dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. wyłóż dużą patelnię do pieczenia z wytrzymałą folią aluminiową.
Umieść szynkę ściętą bokiem w środku patelni.
Przyciąć skórkę lub nadmiar tłuszczu z szynki ostrym nożem. Na Zewnątrz szynki ostrym nożem w ozdobny diamentowy wzór (jak pokazano) i włóż cały goździek do każdego diamentowego punktu. Przykryj patelnię i szynkę bardziej wytrzymałą folią aluminiową.
Piecz szynkę przez 1 1/2 godziny.
Zrób glazurę: rozpuść pomarańczową marmoladę w małym rondlu na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu.
Ubijamy musztardę Dijon i 2 łyżki. woda. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia i gotować przez około 10 minut, aż glazura zgęstnieje. Odstawić glazurę na bok.
Wyjąć szynkę z piekarnika i podnieść temperaturę piekarnika do 218°.
Usuń folię aluminiową obejmującą szynkę i rozetrzyj ciepłą glazurę na całej szynce. Włożyć szynkę do piekarnika i piec, aż polewa się karmelizuje, około 30 minut.
Wyjąć szynkę z piekarnika, namiot luźno z folią aluminiową, aby utrzymać ciepło, i odstawić na 30 minut przed podaniem.