Diabelskie ciasto czekoladowe

Diabelskie ciasto czekoladowe
Diabelskie ciasto czekoladowe może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis daje 8 porcji z 933 kalorii, 13g białka, oraz 55g tłuszczu każdy. Za 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką sól, półsłodką czekoladę, kakao w proszku i kilka innych składników, możesz to zrobić. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 4 godziny i 15 minut. Z łyżką wynik 41%, to danie jest solidne. Czekoladowy tort urodzinowy: diabelskie ciasto z bogatym lukrem czekoladowym, Czekoladowy tort urodzinowy: diabelskie ciasto z bogatym lukrem czekoladowym, oraz Diabelskie ciasto z czekoladowym Ganache są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: 10-calowa patelnia z octanu o szerokości 21/2 cala, patrz uwaga Cooka*.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
2
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Masło i mąka 10-calowa tortownica.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
4
Przesiej mąkę, kakao, sodę oczyszczoną i sól 3 razy, odłóż na bok. Masło posmarować cukrem na lekką i puszystą masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
5
Dodaj jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
6
Połącz maślankę, kawę i ekstrakt waniliowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)
Po 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I GoździkachPo 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I Goździkach
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
7
Wymieszaj 1/3 suchych składników, a następnie połowę mokrych składników. Powtórz z pozostałymi suchymi i mokrymi składnikami, kończąc na suchym.
8
Wlej ciasto do przygotowanej formy do ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Naturalnego Smalcu1 łyżka Naturalnego Smalcu
9
Piecz przez 1 godzinę, aż szpikulec włożony na środek ciasta wyjdzie czysty. wyjmij ciasto z patelni po 15 minutach. Ochłodzić całkowicie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Pokrój ciasto na 2 warstwy.
11
Kanapka ubita ganache między 2 warstwami i rozłóż więcej ganache na wierzchu i bokach ciasta. Owiń octan w czekoladzie wokół ciasta, stroną czekoladową, lekko zachodząc na końce. Wstaw ciasto do lodówki, aż czekolada na wstążce zestali się. Ostrożnie usuń octan przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
12
W średnim garnku na dużym ogniu zagotuj śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
13
Zdejmij z ognia i dodaj czekoladę. Mieszaj szybko, aż cała czekolada się rozpuści, a mieszanina uzyska gładki, równomierny kolor. Schłodzić do temperatury pokojowej mieszając od czasu do czasu. Przykryj i wstaw do lodówki na noc. Ubij ganache w schłodzonej misce, aż utworzą się sztywne szczyty, patrz nuta kucharza*.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
14
Wytnij kawałek wstążki octanowej o szerokości 2 1/2 cala na tyle długo, aby całkowicie owinąć ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
15
Połóż octan na płaskiej powierzchni i równomiernie rozprowadź czekoladę na całej powierzchni za pomocą offsetowej szpatułki.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
16
Ostrożnie podnieś octan, czekoladową stronę w kierunku ciasta i zawiń ją, lekko dociskając do boku ciasta. Pracuj szybko; czekolada powinna być lepka po owinięciu na torcie. Wstaw ciasto do lodówki, aż czekolada na wstążce zestali się.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór na ciasto czekoladowe. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn