Deska - Grillowany łosoś z winogronowym smakiem

Deska - Grillowany łosoś z winogronowym smakiem
Deska-Grillowany łosoś z winogronowym smakiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 35g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 327 kalorii. Na $4.2 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz oliwki castelvetrano, filety z łososia alaskańskiego, winogrona i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 22 minuty. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest solidne. Spróbuj Grillowany łosoś w liściach winogron z pomidorowo-Rodzynkowym smakiem, Spice Plank-Grillowany Łosoś, oraz Grillowany Łosoś Z Desek Cedrowych dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zanurzyć i namoczyć deskę w wodzie 1 godzinę; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
2
Rozgrzej grill do średniej wysokości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Umieść deskę na stojaku do grillowania; grill 3 minuty lub do lekko zwęglonego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Filety posypać pieprzem i solą. Ostrożnie obróć deskę za pomocą wytrzymałych szczypiec o długich uchwytach.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
5
Filety ułożyć od strony skórki w dół, na zwęglonej stronie deski. Grill 12 minut lub do pożądanego stopnia doneness.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Roztopić masło na małej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj por i szalotki; smażyć przez 2 minuty. Wymieszać z winogronami i oliwkami; zdjąć z ognia. Wymieszać z octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
OcetOcet
WinogronaWinogrona
OliwkiOliwki
PorPor
8
Podawać z łososiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. The Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 62 dolarów za butelkę.
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Wino ma słomkowożółty kolor. Na nosie wyraża wolno pieczone gruszki i kwiaty wiciokrzewu. Na podniebieniu wino jest jasne i pełne, z mnóstwem cytryny Meyer i świeżych smaków moreli.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 22 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia30
Magazyn