Deser Żelatynowy Truskawkowy
Truskawkowy deser żelatynowy może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis daje 9 porcji z 253 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Za 88 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, mleko, truskawki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 40 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Kremowy Deser Żelatynowy, Deser Żelatynowy Sangria, oraz Żelatynowe Kwadraty Deserowe dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W misce wymieszaj okruchy krakersów, cukier i masło. Wciśnij do natłuszczonego 9 cali. kwadratowe naczynie do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 10 minut lub na złoty kolor. Ostudzić na ruszcie.
Połącz truskawki i cukier w małej misce; odstaw na 20 minut. W innej misce rozpuść żelatynę w wodzie.
Odcedź jagody, rezerwując sok; dodaj tyle wody do soku, aby odmierzyć 1 szklankę. Wymieszaj jagody i mieszankę soków z żelatyną. Wstaw do lodówki do częściowego zestalenia.
W międzyczasie połącz Pianki i mleko w rondlu. Gotuj i mieszaj na małym ogniu, aż się zmiksuje i będzie gładka. Schłodzić do temperatury pokojowej, około 15 minut. Złożyć bitą polewę, a następnie mieszaninę żelatyny.
Wlać do przygotowanej Skórki. Wstaw do lodówki na 4 godziny lub do stwardnienia.