Czekoladowo-pomarańczowe biszkopty (Zapalniczka )
Czekoladowo-pomarańczowe biszkopty (Zapalniczka ) to bezmleczne i wegetariańskie deser. Ten przepis służy 36. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 61 kalorii. Na 11 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz wanilię, produkt jajeczny bez cholesterolu, proszek do pieczenia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Czekoladowo-Pomarańczowe Biszkopty, Czekoladowe Toffi Biscotti, oraz Anyżowe Biszkopty W Czekoladzie.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°.
W dużej misce wymieszać cukier, mus jabłkowy, skórkę pomarańczową, wanilię i produkt jajeczny. Wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną i solą. Zagnieść ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni, aż będzie gładkie.
Uformuj połowę ciasta na raz w prostokąt, 10x3 cale, na nieprzetworzonym arkuszu ciastek.
Piec 25 do 30 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Schłodzić na blasze 15 minut.
Pokroić w poprzek na plastry 1/2 cala.
Umieść wycięte boki w dół na arkuszu ciastek.
Piec około 15 minut, obracając raz, aż chrupiące i jasnobrązowe. Natychmiast usuń z arkusza cookie. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Jeden koniec każdego ciastka zanurzyć w roztopionej czekoladzie.
Umieścić na woskowanym papierze, aż czekolada będzie jędrna.