Czekoladowo-miętowe niespodzianki
Czekoladowo-miętowe niespodzianki wymagają około 35 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 72 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka , 5 g tłuszczu i łącznie 137 kalorii . Za 19 centów za porcję ten przepis pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako bardzo rozsądnie wyceniona przystawka. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fana. Udaj się do sklepu i kup mleko odparowane, mąkę, czekoladę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest bardzo złym wynikiem (ale nadal możliwym do poprawienia). Podobne przepisy to Andes Double Mint Chocolate Cookies , Chocolate Pecan Mint Roll i Double Chocolate Mint Cookies .
Instrukcje
W dużej misce utrzyj masło z cukrem, aż masa będzie lekka i puszysta. Wbij jajko i dodaj wanilię.
Dodaj rozpuszczoną czekoladę.
Połącz mąkę, proszek do pieczenia i sól; stopniowo dodawaj do masy czekoladowej i dobrze wymieszaj. Uformuj dwie bułki o średnicy 25 cm; każdą owiń folią spożywczą. Schłodź w lodówce przez 4 godziny lub do momentu, aż stwardnieje.
Rozwiń ciasto i pokrój na plasterki o grubości 1/4 cala.
Układać w odstępach 5 cm na nieposmarowanych blachach do pieczenia.
Piec w temperaturze 375° przez 5–7 minut lub do momentu, aż brzegi będą twarde.
Wyjąć na kratkę do ostygnięcia.
Do nadzienia, w małej misce wymieszaj cukier puder, masło, mleko i ekstrakty do uzyskania gładkiej konsystencji. Uformuj kulki o średnicy 1,25 cm.
Umieść kulkę na środku każdego ciasteczka, spłaszcz. Zamroź na 30 minut.
Zanurz ciasteczka w roztopionej polewie tak, aby były całkowicie pokryte; pozwól, aby nadmiar polewy spłynął.
Ułożyć na papierze woskowanym i odstawić do stężenia.