Czekoladowe, pomarańczowe i migdałowe ciasto simnel

Czekoladowe, pomarańczowe i migdałowe ciasto simnel
Czekoladowe, pomarańczowe i migdałowe ciasto simnel wymaga z grubsza 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten przepis wegetariański lacto ovo ma 861 kalorii, 11g białka, oraz 45 g tłuszczu na porcję. Na 1,87 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 12. 245 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz kakao, masło, skórkę pomarańczową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 35%. Podobne przepisy to Ciasto Czekoladowo-Migdałowe Z Pomarańczą, Ciasto pomarańczowo-migdałowe z polewą czekoladową, oraz Pascha ciasto czekoladowo-migdałowo-pomarańczowe.

Instrukcje

1
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na ImprezyNa Imprezy
2
Nasmaruj i ułóż podstawę i boki dwóch głębokich 23cm puszek na ciasto. Zagotować czajnik.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
3
Na małą patelnię włożyć masło i czekoladę i delikatnie podgrzać, mieszając, aż do całkowitego rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
4
Wymieszaj mąkę, cukier, kakao i wodorowęglan sody ze szczyptą soli w największej misce do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, SchłodzoneMasło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
5
Jajka, maślankę, skórkę pomarańczową i sok ubić razem w dzbanku. Zeskrobać roztopioną mieszaninę czekolady i mieszaniny jaj do suchych składników, dodać 150 ml wrzącej wody i whizz krótko z elektryczną trzepaczką, aż ciasto ciasto jest grudka wolna. Podzielić na puszki i piec przez 45 minut, wymieniając puszki po 30 minutach, jeśli są na różnych półkach. Aby je przetestować, wciśnij szaszłyk i sprawdź, czy wychodzi czysty. Schłodzić ciasta w puszkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Kartonowe Kółko Do Ciasta (6 Cali)Kartonowe Kółko Do Ciasta (6 Cali)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na ImprezyNa Imprezy
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6
W międzyczasie zrób marcepan.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarcepanMarcepan
7
W misce wymieszać cukry, zmielone migdały i kakao. Zrób studnię w środku, włóż jajko i żółtko i wymieszaj razem z nożem do sztućców przed ugniataniem rękami do gładkiej kulki. Owinąć w folię spożywczą i odstawić. Będzie przechowywać w lodówce przez 1 tydzień, jeśli z wyprzedzeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miękkie Masło Do Wysmarowania ForemekMiękkie Masło Do Wysmarowania Foremek
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Kartonowe Kółko Do Ciasta (6 Cali)Kartonowe Kółko Do Ciasta (6 Cali)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
8
Zrobić lukier: ubić mascarpone i masło razem, aż będzie gładka. Przesiej cukier puder, dodaj skórkę, a następnie ponownie ubijaj, aż połączysz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
MascarponeMascarpone
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
9
Aby złożyć, podziel każde ciasto na pół poziomo. Kropka trochę lukier na talerzu i usiąść jedną z połówek ciasta na górze. Youll użyć około połowy lukier do kanapki ciasta razem rozprowadzić plated-up ciasto z niektórych lukier, a następnie powtórzyć kanapkę pozostałe ciasta na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
10
Umyj wierzch ciasta odrobiną więcej lukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
11
Rozwałkować marcepan, w razie potrzeby na kurzu z kakao, do szorstkiego koła o średnicy 27 cm. Używając puszki do ciast jak foremki do ciastek, Wytnij kółko z marcepanu, a następnie ostrożnie podnieś je na wierzch ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarcepanMarcepan
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Do 8 śliwekDo 8 śliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki DekoracyjneCukierki Dekoracyjne
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
12
Resztę marcepanu rozwałkuj na 11 małych kulek i przyklej je na wierzch, używając trochę więcej lukru lub wody jak klej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
MarcepanMarcepan
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Do 8 śliwekDo 8 śliwek
13
Pozostałą lukier rozłóż na zewnątrz ciasta, a następnie odkurz wierzch odrobiną kakao i cukru pudru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Ciasto w menu? Spróbuj sparować z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Magazyn