Czekoladowe Muffinki Z Lawą
Czekoladowe muffinki z lawą wymagają około 32 minuty od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 297 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dobrze sprawdza się jako tani poranny posiłek. Mieszanka ekstraktu waniliowego, cukru, kakao w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 33 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Czekoladowe Muffinki Z Lawą, Meksykańskie Czekoladowe Muffiny Z Lawą, oraz Red Velvet Molten czekoladowe ciasta z czekoladowym Ganache Center dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Umieścić małą metalową miskę nad rondlem z gotującą się wodą. Czekoladę i masło rozpuścić w misce. Wymieszać wanilią.
W dużej misce wymieszać cukier, mąkę i sól. Przesiać je do czekolady i dobrze wymieszać z elektrycznym mikserem ręcznym.
Dodać jajka po kolei, w pełni włączając każde jajko przed dodaniem następnego. Beat w wysokiej aż ciasto jest kremowy i rozjaśnia kolor, około 4 minut. Mieszanka chłodząca.
Wierzch i każdą filiżankę muffinki posmarować masłem. Pył z proszku kakaowego i wstrząsnąć nadmiar. Mieszanka łyżka do patelni za pomocą 4-uncji miarki lub chochli.
Piec przez 10 do 11 minut. Zewnętrzne powinny być jak ciasto, a centra powinny być lepkie.
Gdy babeczki są w piekarniku, topić lody w małym rondlu. Wymieszać w proszku espresso.
Podawać na ciepłych babeczkach.