Czekoladowe Ciasto Warstwowe Panna Cotta

Czekoladowe Ciasto Warstwowe Panna Cotta
Przepis czekolada Panna Cotta Layer Cake może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Jedna porcja zawiera 532 kalorie, 8G białka, oraz 38 g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.17 za porcję. Sprawdza się jako dość niedrogi deser. 426 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz mąkę uniwersalną, olej roślinny, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Czekoladowe Ciasto Warstwowe Panna Cotta, Czekoladowa Panna Cotta, oraz Czekolada i kawa panna cotta.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Spryskaj dwie patelnie sprężynowe o średnicy 10 cali z wysokimi bokami 2 1/2 cala sprayem zapobiegającym przywieraniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Pocałunki Z Bitą śmietaną I Miniaturowymi CzekoladamiOpcjonalnie Pocałunki Z Bitą śmietaną I Miniaturowymi Czekoladami
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Umieść czekoladę i kakao w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Wlać gorącą kawę i gorącą wodę; ubijać, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól ubić w innej średniej misce. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić olej i oba cukry w dużej misce 1 minutę (mieszanina będzie kruchy).
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
(duża Tuba)(duża Tuba)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Dodawać jajka po 1 na raz, ubijając, aby zmiksować po każdym dodaniu. Ubij w kwaśnej śmietanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
(Keebler)(Keebler)
6
Wymieszać w połowie suchych składników. Ubić w mieszance czekoladowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
7
Dodaj pozostałe suche składniki; ubijaj na niskiej prędkości, aby zmiksować (ciasto będzie cienkie). Dziel ciasto między patelniami (warstwy będą płytkie).
8
Piec ciasta, aż tester włożony do centrów wyjdzie czysty, około 20 minut. Schłodzić w patelniach na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
1
Miejsce 1/2 szklanki wody w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Posypać żelatyną; niech zmiękczyć 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
3
Umieść obie czekoladki w dużej metalowej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
W dużym rondlu połącz śmietanę, mleko, cukier i ekstrakt waniliowy. Zeskrobać nasiona z ziaren wanilii; dodać fasolę. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści; zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej
1 Cała Laska Wanilii, Podzielona1 Cała Laska Wanilii, Podzielona
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Dodać mieszaninę żelatyny; trzepaczka do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6
Wlać śmietanę na czekoladki w misce; ubijać aż do całkowitego rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Umieść miskę na większej misce z lodowatą wodą. Mieszaj często, aż mieszanina zgęstnieje jak budyń, odsączając wodę i dodając więcej lodu do większej miski w razie potrzeby, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Zdjąć z wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
9
Wlać 1/2 panna cotta na ciasto w 1 patelni (mieszanina może kapać po bokach ciasta). Zamrozić 45 minut. Pozostałą pannę cotta przechowywać w temperaturze pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
10
Usuń boki patelni z drugiego ciasta. Używając dużej metalowej szpatułki, ostrożnie zsuń ciasto z dna patelni i umieść na górze panna cotta na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
11
Wlać pozostałe panna cotta nad, napełniając patelnię całkowicie. Wyluzuj przez noc. DO AHEAD: można przykryć i zamrozić na 2 tygodnie. Rozmrażać przez noc w lodówce przed kontynuowaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1
Wyłożyć dużą blachę do pieczenia folią; odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
2
Umieść inny duży arkusz folii na powierzchni roboczej; umieść woskowane paski papieru na folii, rozstaw od siebie. Wymieszaj czekoladę w średniej misce ustawionej na patelni gotującej się wody, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Połowę roztopionej czekolady wlać do środka każdego woskowanego paska papieru. Za pomocą małej szpatułki przesuniętej, rozprowadzić czekoladę, aby pokryć paski równomiernie, pozwalając, aby część czekolady rozciągała się poza krawędzie pasków papieru, upewniając się, że paski są całkowicie pokryte. Za pomocą opuszków palców podnieś paski i umieść na arkuszu wyłożonym folią. Schłodzić, aż czekolada dopiero zacznie się ustawiać, ale nadal jest całkowicie elastyczna, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
4
Pokroić wokół boków patelni, aby zwolnić ciasto.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Usuń boki patelni z ciasta. Opuszkami palców wyjąć 1 taśmę czekoladową z folii. Owiń opaskę wokół ciasta, woskowana strona papieru na zewnątrz, wyrównując 1 długą krawędź z dnem ciasta (opaska będzie wyższa niż ciasto). Powtórz z drugim zespołem, układając tak końce po prostu się spotykają, naciskając zespół na odkrytą stronę ciasta. Jeśli zespoły nakładają się, przyciąć nadmiar papieru i czekolady. Używając opuszków palców, naciśnij górną krawędź pasma w kierunku ciasta, tworząc lekki falban. Schłodzić do czekoladowych zestawów, 5 minut. Delikatnie odkleić woskowany papier. Wyluzuj. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki

Składniki

2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkilorann profesjonalna kuchnia®lorann profesjonalna kuchnia®11 funt cukinii,pokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwiniepokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwinie1(może być lub przeglądać)O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym142Orzechy dowolne (posiekane)słodko-gorzka czekolada, posiekanasłodko-gorzka czekolada, posiekana1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigorąca kawagorąca kawa3largesCiasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)5(może być lub przeglądać)żelatyna bez smakużelatyna bez smaku1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(pakowane) złoty brązowy cukier(pakowane) złoty brązowy cukier5916 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikrem do intensywnego biciakrem do intensywnego bicia142Orzechy dowolne (posiekane)wysokiej jakości czekolada mleczna, taka jak Lindt lub Perugina, posiekanawysokiej jakości czekolada mleczna, taka jak Lindt lub Perugina, posiekana0(może być lub przeglądać)(duża tuba)(duża tuba)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkichipsy toffi i półsłodkie chipsy czekoladowechipsy toffi i półsłodkie chipsy czekoladowe1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata3(zima)niesłodzone kakao w proszkuniesłodzone kakao w proszku1(może być lub przeglądać)6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 calimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 cali5916 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Magazyn