Czekoladowe Ciasto Haupia
Chocolate Haupia Pie może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.09 za porcję. Jedna porcja zawiera 491 kalorii, 5G białka, oraz 34g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 9 godzin. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, czekoladowe krakersy graham, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wiele osób robiło ten przepis, a 200 powiedziało, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Placki Czekoladowe Haupia Pie, Tarta Czekoladowa + Haupia (Hawajski Pudding Kokosowy) , oraz Haupia dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce wlać roztopione masło na czekoladowe okruchy Grahama. Wrzuć do płaszcza. Rezerwy, okładka, i przechowywać w lodówce 1/2 szklanki okruchów. Wciśnij pozostałe okruchy na dno i boki 9-calowego naczynia do ciasta.
W średniej misce rozpuść czekoladę w kuchence mikrofalowej, podgrzewając na wysokiej W 30 sekundach, a następnie mieszając, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Odstawić.
W średnim rondlu ubij razem mleko kokosowe, mleko, wanilię, cukier i skrobię kukurydzianą, aż do całkowitego połączenia.
Podgrzewaj na medium, stale ubijając, aż mieszanina zacznie gęstnieć. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj jeszcze 10 minut, ciągle ubijając, a następnie ubijając w roztopionej czekoladzie.
Wyjąć mieszaninę z ognia i wlać do przygotowanego naczynia do ciasta i użyć szpatułki, aby równomiernie rozprowadzić budyń w naczyniu.
Pozostawić do ostygnięcia odkryte na blacie przez około 10 minut, a następnie przykryć folią i przechowywać w lodówce na noc. Tuż przed podaniem przykryj wierzch okruchami ciasteczek.