Cytrynowo-Szałwiowy Indyk
Cytrynowo-szałwiowy Indyk może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.85 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 70g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 516 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz masło, wino, cytrynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Indyk cytrynowo-szałwiowy z sosem grzybowym, Szałwia-pieczony indyk z sosem cytrynowo-laurowym, oraz Parmezan-szałwia pieczony indyk z sosem szałwiowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń podroby i szyję z indyka. Podroby do farszu cytrynowo-Parmezanowego. Zarezerwuj szyję do innego użytku. Indyka dokładnie opłukać zimną wodą; osuszyć.
Masło połączyć z sokiem z cytryny; dobrze wymieszać trzepaczką. Ostrożnie rozluźnić skórę z indyka w okolicy szyi, pracując aż do okolic piersi i ud. Dwie trzecie mieszanki masła cytrynowego wcierać pod skórę.
Umieść od 8 do 10 liści szałwii między skórą a mięsem. Rozetrzyj wnętrze ubytków ciała i szyi połówkami cytryny.
Posypać równomiernie 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Delikatnie nadziewane cytrynowo-Parmezanowym farszem w zagłębienia ciała i szyi indyka.
Indyka ułożyć na lekko nasmarowanym stelażu na patelni do pieczenia, pierś do góry. Wiązać nogi razem z ciężkim sznurkiem. Podnieś końcówki skrzydeł do góry i do tyłu, i schowaj pod ptakiem.
Indyka zalać pozostałą 1/3 mieszanki masła cytrynowego, posypać pozostałą 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Wlać wino na patelnię. Włóż termometr do mięsa w mięsistej części uda, upewniając się, że nie dotyka kości.
Piec w temperaturze 325 przez 3 i pół godziny na dolnej półce piekarnika lub do momentu włożenia termometru w najgrubszą część nogi 180, a środek farszu osiągnie 16
Odstawić indyka na 15 minut przed wyrzeźbieniem.
Gdy Indyk stoi, wlewaj kapiące Patelnie przez sitko z siatki drucianej do dużego rondla, odrzucając ciała stałe.
Połączyć mąkę i 3/4 szklanki kapieli patelni, mieszając, aż mieszanina jest gładka; dodać do pozostałych kapieli patelni w rondlu, dodając wystarczającą ilość wody do pomiaru 2 1/4 szklanki, jeśli to konieczne. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, stale mieszając; zmniejszyć ogień,i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 5 minut lub aż mieszanina jest zagęszczona, często mieszając.
Dekorować, w razie potrzeby.