Cynamonowy Chleb Wirowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na chleb, więc spróbuj chleba cynamonowego. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 297 kalorii, 9g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 4272 smakoszy i kucharzy. Mieszanka cukru, masła, jajka i mleka oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Cynamonowy Chleb Wirowy, Cynamonowy Chleb Wirowy, oraz Cynamonowy Chleb Wirowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mleko rozgrzać w małym sosie na średnim ogniu, rozpuścić w nim masło bez gotowania, zdjąć z ognia i ostudzić, aż będzie ciepłe
Wymieszać drożdże i odstawić na 10 minut.
W dużej misce wymieszać jajka z cukrem.
Wymieszać mąkę z solą i ubić połowę do mieszanki mlecznej, aż do połączenia.Ubić pozostałą mąkę aż do połączenia.Wyrobić ciasto na gładkie, dodając więcej mąki, jeśli jest zbyt lepkie.
Umieść ciasto w dużej wysmarowanej misce, przykryj i pozostaw do wyrośnięcia, aż podwoi się rozmiar, około 2 godzin. (Wskazówka: najpierw rozgrzej miskę, napełniając ją gorącą wodą i wysuszając tuż przed użyciem.)
Umieść ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni i rozwałkuj tak, aby było tak szerokie jak patelnia do pieczenia i około 18 do 24 cali długości.
Masło rozprowadzić na cieście.
Wymieszać cukier z cynamonem i posypać nim ciasto.
Ciasto rozwałkować na kłodę.
Umieść ciasto na wysmarowanej patelni Bochenek 9x5x3 cala, przykryj i pozostaw do wyrośnięcia, aż podwoi się rozmiar, około 2 godzin.
Wymieszaj jajko z mlekiem i posmaruj je wierzchem bochenka.
Pieczemy Bochenek w rozgrzanym piekarniku 177° na złoty kolor, około 30-40 minut.