Curry z krewetek, grochu i pomidorów

Curry z krewetek, grochu i pomidorów
Jeśli masz o 20 minut do spędzenia w kuchni, krewetki, groch i pomidory curry może być spektakularny bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.03 za porcję. Jedna porcja zawiera 277 kalorii, 28g białka, oraz 6G tłuszczu. 176 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jeśli masz kolendrę, groch, pomidory i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Sprawdza się jako danie główne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 94%, co jest niesamowite. Curry z krewetkami i pomidorami na jednej patelni, Szybkie curry z krewetkami, kokosem i pomidorami, oraz Curry Z Ziemniaków, Pomidorów I Grochu są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej na patelni, następnie podsmażyć cebulę na średnim ogniu, aż będzie miękka i zacznie brązowieć, około 5 minut. W międzyczasie, rezerwy 8 klinów pomidorowych, a następnie whizz resztę w robocie kuchennym z imbirem i czosnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodaj pastę curry do patelni na 30 sekund. Wymieszać przez mieszankę pomidorową i pozostałe kliny pomidorowe, a następnie bąbelki na dużym ogniu przez 5 minut, mieszając, aby sos nie łapał.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Wymieszać z krewetkami i groszkiem; gotować na wolnym ogniu, aż krewetki będą różowe i ugotowane. Rozsypać kolendrą, następnie podawać z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Groszek Goya®Groszek Goya®

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Caposaldo Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 10 dolarów za butelkę.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia34
Magazyn