Curry z jagnięciny kokosowej z ziemniakami i kalafiorem

Curry z jagnięciny kokosowej z ziemniakami i kalafiorem
Curry z jagnięciny kokosowej z ziemniakami i kalafiorem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 673 kalorie. Na 8,75 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka kalafiora, kolendry, madras curry w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Curry Jagnięce Z Kalafiorem I Podwójną Kolendrą, Curry Z Kalafiora Kokosowego, oraz Kokosowo-Curry ciecierzyca i kalafior.

Instrukcje

1
Doprowadzić średni garnek osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Dodać ziemniaki i kalafior i gotować, aż tylko miękkie, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krakersy PełnoziarnisteKrakersy Pełnoziarniste
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
3
Drenaż.
4
Używając noża do odkostniania, odciąć nadmiar tłuszczu i zeskrobać jagnięcinę z kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
5
Pokroić mięso w paski o wymiarach 3 na 1 na 1/4 cala. Jagnięcinę doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
6
Rozgrzać 1 łyżeczkę oleju na dużej, prostej, niereaktywnej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Dodać połowę jagnięciny w jednej warstwie i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, obracając raz, aż rumiane i chrupiące, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
8
Przełożyć na talerz. Powtórz z pozostałą jagnięciną i jeszcze 1 łyżeczką oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
9
Rozgrzać 2 łyżeczki oleju na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
10
Dodaj cebulę, jalapeos i czosnek i smażyć na umiarkowanie dużym ogniu, aż tylko zmięknie, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
11
Dodaj ziemniaki i kalafior i smażyć, aż lekko rumiane, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krakersy PełnoziarnisteKrakersy Pełnoziarniste
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
12
Dodać warzywa do jagnięciny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
13
Podgrzać Pozostałe 1 łyżeczka oleju na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
14
Dodać curry i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, aż pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
15
Wlać bulion z kurczaka, skrobanie dno patelni poluzować wszelkie rumiane kawałki, i gotować, aż zmniejszy się o dwie trzecie, o 3 protokół. Wymieszaj mleko kokosowe, śmietanę, porzeczki i miód i gotuj na wolnym ogniu, aż lekko zmniejszy się i zgęstnieje, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
PorzeczkiPorzeczki
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
16
Z powrotem jagnięcinę, ziemniaki, kalafior i wszelkie zgromadzone soki do sosu i gotować na wolnym ogniu, aż do ogrzania. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Krakersy PełnoziarnisteKrakersy Pełnoziarniste
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
17
Make Ahead: curry mogą być wykonane do 1 dzień wcześniej. Przewijanie na małym ogniu. Wymieszać z kolendrą i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
18
Podawać z: ryżem Basmati lub nan, Indyjskim płaskim chlebem podobnym do pity; jest dostępny w niektórych supermarketach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BasmatiRyż Basmati
Kombinacja 2Kombinacja 2
19
Rekomendacja wina: to pikantno-słodkie obfite danie przytłoczyłoby czerwone zwykle podawane z jagnięciną. Wybierz miękką i owocową czerwień, która pozostaje w tle: Australijski Shiraz, taki jak Mitchelton z 1993 lub Wyndham Estate Bin z 1993
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Field Recordings Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Field Recordings Chenin Blanc
Field Recordings Chenin Blanc
Smaki muszli ostryg, jabłek granny smith, rumianku i żonkila.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia61
Magazyn