Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Curry jagnięce Shanks z ziemniakami spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 901 kalorii, 56g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na $5.9 za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 9 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. Jeśli masz liście kolendry, habanero chile, papryka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Curry jagnięce z ziemniakami, Jagnięce golonki i ziemniaki, oraz Pimenton pieczone golonki jagnięce z ziemniakami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Doprawić jagnięcinę ze wszystkich stron solą i pieprzem. W holenderskim piekarniku na średnim ogniu dodaj oliwę z oliwek. Gdy olej zacznie wirować, dodaj trzonki i zapieczętuj na złoty kolor ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Oliwa Z Oliwek
Jagnięcina
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
2
Wyjąć trzonki na talerz i dodać masło, curry, ziele angielskie, i papryka. Wymieszać drewnianą łyżką, aż pachnące i przyprawy ciemnieją, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W Proszku
Ziele Angielskie
Papryka
Masło
Przyprawy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewniana
3
Dodać cebulę, paprykę, czosnek, tymianek, czepek, a następnie doprawić solą i pieprzem. Pozostawić warzywa stają się miękkie i złociste z przyprawami, około 5 minut. Wszystko razem wymieszać, a następnie dodać trzonki z powrotem do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Papryka
Warzywa
Czosnek
Cebula
Scotch Whiskey
Przyprawy
Tymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Dodać bulion z kurczaka, przykryć i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka
5
Dusić, mieszając od czasu do czasu, aż jagnięcina będzie przetargu widłowego, o 2 godziny. Smak i doprawić w razie potrzeby, następnie dodać ziemniaki i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą przetargu widłowego, o 30 minut więcej. Jeśli dokonywanie dzień wcześniej, przechowywać w lodówce i usunąć folię tłuszczu z góry przed przegrzaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Jagnięcina
6
Podawać jagnięce shanks na prawo ryżu, przepis następuje i udekorować posiekaną kolendrę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina Jagnięca
Kolendra
Ryż
7
Ryż opłukać 3 razy, aby usunąć skrobię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia
Ryż
8
Umieść ryż w średnim rondlu i napełnij wystarczającą ilością wody, aby pokryć ryż o 1/2 cala lub zmierz, umieszczając końcówkę kciuka na ryżu i napełniając garnek wodą, aż woda osiągnie środek miniatury. Doprowadzić ryż na wolnym ogniu, przykryć i gotować do miękkości, a płyn odparowuje, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Ryż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Garnek
9
Wyjąć z ognia i niech ryż stać kolejne 5 minut, pokryte.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Laurenz V Reserve uroczy Gruner Veltliner z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.