Curry gulasz z jagnięciny i soczewicy

Curry gulasz z jagnięciny i soczewicy
Curry gulasz z jagnięciny i soczewicy jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 275 kalorii. Na $2.05 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka pomidorów w puszkach, soczewicy, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Gulasz z czerwonej soczewicy z warzywami, Gulasz z soczewicy i warzyw Curry, oraz Gulasz Z Soczewicy I Ziemniaków Curry dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Trim tłuszczu z jagnięciny, i pokroić w 1-calowe kostki. Odstaw jagnięcinę na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
2
Rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu do gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
3
Dodaj cebulę, seler, i czosnek; smażyć 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
4
Dodać jagnięcinę; smażyć 5 minut lub aż zbrązowieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
5
Dodaj curry, kminek i pieprz; dobrze wymieszać, aby płaszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
KminekKminek
Curry W ProszkuCurry W Proszku
6
Dodać bulion, soczewicę i pomidory; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; dusić, odkryte, 20 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
SoczewicaSoczewica
BulionBulion
7
Dodaj zielenie i marchew; dusić 10 minut lub aż jagnięcina będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
ZieloniZieloni
JagnięcinaJagnięcina
8
Zdjąć z ognia; wymieszać posiekaną kolendrę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
9
Dekoruj gałązkami kolendry, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
10
Uwaga: waga zakupu jagnięciny wynosi od 1 1/3 do 1 1/2 funtów do 1 funta, przycięte.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina

Wyposażenie

TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Magazyn