Cullen Skink-Szkocka Zupa Z Wędzonego Plamiaka I Ziemniaków
Need a pescatariańskie danie główne? Cullen Skink-Szkocka zupa z wędzonego plamiaka i ziemniaków może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 1 i kosztuje $20.07 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 259g białka, 55 g tłuszczu, oraz w sumie 1866 kalorii. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka liścia laurowego, masło, pietruszka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć ziemniaki można śledzić to danie główne z Bułeczki Z Słodkimi Ziemniakami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Cullen Skink-Szkocka zupa z wędzonego plamiaka i ziemniaków, Wędzony plamiak i nowa zupa ziemniaczana z klonową mżawką, oraz New Potato & Smoked Plamiak Crush.
Instrukcje
Przykryć wędzonego plamiaka wodą, na płytkiej patelni, skórką w dół. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 4/5 protokół, obracając raz.Wyjmij plamiaka z patelni i usuń skórę i kości.Rybę rozwałkować na płatki, wrócić do wywaru i dodać posiekaną cebulę, liść laurowy, sól i pieprz.Dusić przez kolejne 15 minut. Odcedzić, usunąć liść laurowy, ale zachować bulion i ryby.
Dodać mleko do bulionu rybnego i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj tyle puree ziemniaczanego, aby uzyskać preferowaną konsystencję (nie bój się, aby był bogaty i gęsty!).
Dodać rybę i podgrzać.Sprawdź przyprawę.Tuż przed podaniem dodajemy masło na małe kawałki tak, aby przebiegało przez zupę.
Podawać z posiekaną natką pietruszki na wierzchu, w towarzystwie trójkątów tostów.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na plamiaka. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym winem, którego możesz spróbować jest Thrive Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Thrive Pinot Grigio