Cukinia-Placki Ricotta
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać cukinię-Ricotta Fritters spróbować. Ten przepis sprawia, że 30 porcji z 40 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz cytrynowe kliny, mąkę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Placki Z Cukinią Ricotta, Placki Z Cukinią, Szynką I Ricottą, oraz Pikantne Placki Z Cukinią I Ricottą.
Instrukcje
W dużej misce, połączyć cukinię, czosnek, szalotki, ricotta, jajka, Skórka z cytryny i 1 łyżeczka soli i pieprzu. Dobrze wymieszać, następnie wymieszać z mąką tylko do momentu włączenia.
Wyłożyć dużą blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi. Na dużej patelni, ciepła 1/4 cala oliwy z oliwek, aż mieni się. Pracując partiami, dodaj 2-łyżki kopce cukinii ciasto do gorącego oleju, rozprowadzając je do postaci 3-calowe placki. Smażyć na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając raz, aż rumiane i chrupiące, o 3 protokół.
Placki odcedzić na papierowych ręcznikach i podawać od razu, z cytrynowymi klinami.