Cukinia Parmezan
Cukinia z parmezanem może być po prostu bezglutenowym, lakto ovo wegetariańskim i pierwotnym przepisem, którego szukałeś. Ten przepis służy 6 osobom. Za 1,03 USD za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 145 kalorii, 7 g białka i 9 g tłuszczu. Ten przepis wypróbowało i polubiło 318 osób. Świetnie sprawdza się jako dość niedroga przystawka. Mieszanka cukinii, oliwy z oliwek, sera mozzarella i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżkami wynoszący 76%. Podobne przepisy obejmują cukinię z parmezanem, cukinię z parmezanem i cukinię z parmezanem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 165 stopni C (325 stopni F).
W dużym garnku ugotuj cukinię do miękkości; odpływ. W międzyczasie na średniej patelni rozgrzej oliwę z oliwek na średnim ogniu i podsmaż cebulę i czosnek, aż cebula będzie miękka.
Połącz cukinię, cebulę i czosnek w naczyniu żaroodpornym o wymiarach 9 x 12 cali i dobrze wymieszaj.
Polać sosem spaghetti i dobrze wymieszać. Posyp serem mozzarella (można użyć mniej lub więcej, w zależności od upodobań).
Piec w nagrzanym piekarniku przez około 20 minut lub do momentu, aż się rozgrzeje i ser zacznie musować.