Cochinita Pibil
Cochinita Pibil może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 175 kalorii, 22g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 12. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz ocet winny, liście bananowca, Tyłek wieprzowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 6 godzin i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Cochinita Pibil (Puerco Pibil), Cochinita Pibil, oraz Cochinita Pibil Tacos dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. przyciąć nadmiar tłuszczu z wieprzowiny.
W misce, połączyć pastę achiote, ocet, oregano, sok pomarańczowy, i czosnek.
Przyciąć centralny rdzeń z liści bananowca i uruchomić je pod gorącą wodą z kranu, aż liście staną się miękkie i giętkie.
Usuń nadmiar wody z liści i połóż je, długie krawędzie lekko nakładające się, na blacie.
Pieczeń umieścić w dużej misce i dodać dużą ilość soli i pieprzu.
Dodać mieszaninę achiote i przykryć pieczeń mieszaniną.
Ułożyć pieczeń na liściach bananowca i dobrze ją owinąć, całkowicie pokrywając powierzchnię pieczenia.
Ułożyć pieczeń na stojaku w patelni.
Dodaj 2 szklanki wody na dno patelni, namiot z folią i umieść w piekarniku na 20 minut.
Zmniejszyć ogień do 275 stopni F i piec przez 6 godzin.
Podawać z marynowaną czerwoną cebulą, ciepłymi tortillami kukurydzianymi i salsą.