Classic Coq au Vin

Classic Coq au Vin
Klasyczny Coq au Vin może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 865 kalorii, 62g białka, oraz 62 g tłuszczu. Na 3,52 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka oliwy z oliwek, liści laurowych, ziaren pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Makaron Coq au Riesling, Klasyczne przepisy świąteczne wykonane z klasycznych składników! # DiamondNuts, oraz Klasyczne Brązowe Masło Żółte Ciasto Dla Klasycznego Przyjaciela dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz wino, cebulę, seler, marchew, czosnek i ziarna pieprzu w dużym garnku. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średniego i gotować na wolnym ogniu 5 minut. Całkowicie ostudzić; wymieszać z olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
MarchewMarchew
SelerSeler
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
WinoWino
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Umieścić kawałki kurczaka w dużej szklanej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Wlać mieszaninę wina na kurczaka; wymieszać do pokrycia. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 1 dzień i do 2 dni, obracając kurczaka od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
WinoWino
1
Używając szczypiec, przenieś kawałki kurczaka z marynaty do ręczników papierowych, aby osuszyć; osusz. Odcedzić marynatę; rezerwować warzywa i płyn osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
WarzywaWarzywa
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
SzczypceSzczypce
2
Rozgrzać olej w ciężkim dużym garnku (wystarczająco szerokim, aby pomieścić kurczaka w pojedynczej warstwie) na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Dodać boczek i podsmażyć, aż będzie chrupiący i brązowy. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć boczek do małej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Do kapieli w garnku dodaj kurczaka, skórkę do dołu. Sauté do brązowego, o 8 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Przełożyć kurczaka do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Do garnka dodajemy warzywa z marynaty. Sauté do brązowego, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Wymieszać w mące; wymieszać 2 minuty. Stopniowo ubijać w reserved płyn marynaty. Doprowadzić do wrzenia, ubijając często. Gotować, aż sos zgęstnieje, ubijając od czasu do czasu, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Wymieszaj szalotki, czosnek, gałązki ziół i liście laurowe, a następnie bulion. Powrót kurczaka do garnka, układając skórę bokiem do góry w jednej warstwie. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu; zmniejszyć ciepło do średnio-niskiej. Przykryć garnek i dusić kurczaka 30 protokół. Używając szczypiec, Odwróć kurczaka. Przykryć i dusić do miękkości, o 15 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
SzalotkaSzalotka
Cały KurczakCały Kurczak
CzosnekCzosnek
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
GarnekGarnek
9
Tymczasem roztopić 3 łyżki masła w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodać grzyby; smażyć do miękkości, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
11
Przenieść grzyby na talerz. Roztopić Pozostałe 1 łyżka masła w tej samej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Dodać cebulę i podsmażyć, aż zacznie brązowieć, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
13
Przenieść cebulę na talerz wraz z grzybami; patelnia rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Używając szczypiec, przenieś kurczaka na talerz. Odcedzić sos z garnka do reserved patelni, naciskając na ciała stałe w sitku, aby wyodrębnić cały sos; wyrzucić ciała stałe. Doprowadzić sos na wolnym ogniu, skrobanie się rumiane kawałki. Powrót sos do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
PatelniaPatelnia
SzczypceSzczypce
GarnekGarnek
15
Dodać cebulę do garnka i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu. Przykryć i gotować, aż cebula będzie prawie miękka, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
16
Dodać pieczarki i boczek. Gotować na wolnym ogniu, aż cebula będzie bardzo miękka i sos jest lekko zmniejszona, o 12 protokół. Garnek przechylić i odstawić nadmiar tłuszczu z wierzchu sosu. Doprawić sosem solą i pieprzem. Powrót kurczaka do sosu. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Lekko schłodzić. Chill uncovered unto cold, then cover and keep chilled.) Rewarm na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
GrzybyGrzyby
Cały KurczakCały Kurczak
CebulaCebula
BoczekBoczek
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
17
Układamy kurczaka na dużym talerzu. Łyżka sosu i warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Cały KurczakCały Kurczak
SOSSOS
18
Posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia40
Magazyn