Ciepła sałatka z makaronem z pieczoną kukurydzą i Poblanos
Ciepła sałatka z makaronem z pieczoną kukurydzą i Poblanos może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 529 kalorii, 20g białka, oraz 21 g tłuszczu. Na $3.3 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, ser ricotta salata, kolendrę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Faszerowane Poblanosy Z Prażoną Kukurydzą, Tostadas z kremowym prażonym Poblanosem i kukurydzą, oraz Zupa kukurydziana z pieczonym Poblanosem i kwiatami cukinii.
Instrukcje
Ułóż chili po bokach na metalowym stojaku ustawionym nad kratami palników gazowych ustawionych na umiarkowanie wysokich. (Lub broil chiles na stojaku brojlerów patelni o 2 cale od ciepła.) Pieczone chili, obracając je szczypcami, aż Skórki poczernią, 5 do 8 minut. 3
Przenieść chiles do miski, następnie przykryć i niech pary 10 protokół.
Obrać poblanos i wyrzucić nasiona i żeberka, a następnie grubo posiekać. Obrać jalapeño i posiekać z nasionami (pomiń nasiona, jeśli chcesz mniej pikantną sałatkę).
Przełożyć chiles do dużej miski i wymieszać z pomidorami i ziołami.
Toast nasiona dyni w suchym dobrze przyprawione 9-do 10-calowy patelni żeliwnej na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż dmuchane i lekko rumiane, 2 do 3 protokół (nasiona pop jak puff).
Przenieść nasiona do małej miseczki.
Dodaj połowę kukurydzy na patelnię i suszyć pieczeń na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż zbrązowieje w miejscach, 4 do 5 protokół.
Przenieść do mieszanki pomidorowej i gotować pozostałą kukurydzę w ten sam sposób, dodając ją do mieszanki pomidorowej.
Dodaj cebulę na patelni i suche pieczone, obracając często, aż rumiane, ale jeszcze lekko chrupiące.
Przełożyć na deskę do krojenia i grubo posiekać. Wymieszać z mieszaniną kukurydzy.
Czosnek i kminek gotować w oleju na patelni na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż pachnące, o 30 sekund. Wymieszać z mieszanką kukurydzianą i doprawić warzywa solą i pieprzem.
Makaron ugotować w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą aż do al dente, następnie odcedzić.
Dodać makaron do mieszanki kukurydzy i wrzucić. Doprawić solą i posypać pestkami dyni i serem.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.