Ciasto z warzywami korzeniowymi i grzybami z polewą biszkoptową z rozmarynem

Ciasto z warzywami korzeniowymi i grzybami z polewą biszkoptową z rozmarynem
Jedna porcja zawiera 363 kalorie, 8G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.83 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę uniwersalną, borowiki, maślankę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ciasto z warzywami korzeniowymi i grzybami z polewą biszkoptową z rozmarynem, Korzeniowy placek warzywny ze szczypiorkiem biszkoptowym, oraz Jarzynowa patelnia Pie Pot z polewą biszkoptową Cheddar.

Instrukcje

1
Przynieś 6 szklanek wody i bazy bulionowej, aby zagotować w dużym garnku na średnim ogniu, mieszając w celu rozpuszczenia bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazaBaza
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodać marchewkę i kolejne 5 składników. Dusić, aż warzywa będą miękkie, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
3
Odcedzić; rezerwy warzyw i bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
BulionBulion
4
Roztopić masło w tym samym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Dodaj cebulę; smażyć, aż zacznie brązowieć, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
6
Wymieszać z czosnkiem i rozmarynem; wymieszać 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
CzosnekCzosnek
7
Dodać mąkę; wymieszać 1 minutę. Stopniowo ubijaj w zarezerwowanym bulionie, następnie śmietanie i Sherry. Gotować, aż sos będzie gęsty i zredukowany do 4 filiżanek, ubijanie często, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
BulionBulion
KremKrem
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Wymieszać w zarezerwowanych warzyw i pietruszki. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WarzywaWarzywa
Pietruszka-naćPietruszka-nać
9
Przelać nadzienie na maślane naczynie do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Przykryć folią; schłodzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
10
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Piec nadzienie, pokryte, aż bulgotanie, o 50 protokół. W międzyczasie przygotuj ciastka.
Składniki, których będziesz potrzebować
HerbatnikiHerbatniki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Wymieszać pierwsze 4 składniki w dużej misce, aby wymieszać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Dodać masło. Opuszkami palców wcierać masło, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek. Stopniowo dodawać 1 1/3 szklanki maślanki, podrzucając widelcem, aż ciasto będzie równomiernie zwilżone i dodając więcej maślanki przez łyżki stołowe, jeśli suche.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
MasłoMasło
CiastoCiasto
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
3
Upuść ciasto biszkoptowe na gorącym nadzieniu, usypując łyżki stołowe; posyp pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
HerbatnikiHerbatniki
PieprzPieprz
4
Piec bez przykrycia, aż tester włożony do środka ciastek wyjdzie czysty, około 45 minut. Chłodne 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
HerbatnikiHerbatniki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Dostępne w sekcji produktów wielu supermarketów oraz w sklepach specjalistycznych i na rynkach włoskich.

Składniki

1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweŚliwki duszone lub inne owoceŚliwki duszone lub inne owoce11 łyżka suszonego oregano1 1/3 szklanki melasy1 1/3 szklanki melasy22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuwegetariańska baza bulionowawegetariańska baza bulionowa32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny62 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu(3/4 patyczka) schłodzone niesolone masło pokrojone w kostkę(3/4 patyczka) schłodzone niesolone masło pokrojone w kostkę3151 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(lub więcej) maślanka schłodzona(lub więcej) maślanka schłodzona2largesbardzo duże marchewki, obrane, ćwiartowane wzdłuż, pocięte poprzecznie na kawałki 1/2 calabardzo duże marchewki, obrane, ćwiartowane wzdłuż, pocięte poprzecznie na kawałki 1/2 cala1łyżka czerwony ocet winnykorzeń selera (seler), obrany, pokrojony na kawałki 1/2 calakorzeń selera (seler), obrany, pokrojony na kawałki 1/2 cala28opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgesuszone borowiki, * podzielone na 1/2 cala kawałki, opłukanesuszone borowiki, * podzielone na 1/2 cala kawałki, opłukane1Batoniki toffi Heathrozmaryn mielony świeżyrozmaryn mielony świeży2Batoniki toffi Heathrozmaryn mielony świeżyrozmaryn mielony świeży4largesząbki czosnku, posiekaneząbki czosnku, posiekane591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekrem do intensywnego biciakrem do intensywnego bicia7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana cebulaposiekana cebula591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża pietruszka włoskaposiekana świeża pietruszka włoska2largespasternak, obrany, ćwiartowany wzdłuż, pocięty poprzecznie na kawałki 1/2 calapasternak, obrany, ćwiartowany wzdłuż, pocięty poprzecznie na kawałki 1/2 cala1łyżka czerwony ocet winnyrutabaga, obrana, pokrojona w kostkę 1/2 calarutabaga, obrana, pokrojona w kostkę 1/2 cala1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuSherry wytrawne importowaneSherry wytrawne importowane1rzepa obrana, pokrojona w kostkę 1/2 calarzepa obrana, pokrojona w kostkę 1/2 cala5321 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweniebielona mąka uniwersalnaniebielona mąka uniwersalna1Średnia żółta cebula, posiekanagruby wędzony boczek pokrojony w kostkęgruby wędzony boczek pokrojony w kostkę
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia19
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn