Ciasto Z Serem Borówkowym
Ciasto z serem borówkowym wymaga z grubsza 1 godzina i 50 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 15 porcji z 422 kalorie, 4G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz olej roślinny, cukier, serek śmietankowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 13%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Ciasto Kawowe Z Serem Borówkowym, Ciasto Borówkowo-Serowe Funtowe, oraz Ciasto Kawowe Z Serem Borówkowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj naczynie do pieczenia 9x13 cali.
Ubić ciasto wymieszać z 1 szklanką wody, jaj i oleju roślinnego, aż będzie gładkie; wlać do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, 23 do 28 minut. Schłodzić w patelniach przez 10 minut przed wyjęciem do całkowitego ostygnięcia na stojaku z drutu. Pokroić ciasto na pół poziomo, aby 2 warstwy.
W rondlu połącz biały cukier i skrobię kukurydzianą; stopniowo mieszaj w 1/3 szklanki wody.
Dodajemy jagody i gotujemy na wolnym ogniu. Dusić aż zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu, o 1 minutę. Pozostawić mieszaninę jagodową do ostygnięcia.
W dużej misce ubić cukier cukierniczy i ser śmietankowy na gładką masę. Wymieszaj ekstrakt z wanilii i złóż ubitą polewę.
Na dużym talerzu ułożyć jedną warstwę ciasta, na torcie rozprowadzić mieszankę borówkową. Pozostałą warstwę ciasta ułożyć na borówkowym nadzieniu.
Na całe ciasto rozprowadzić lukier z serkiem.