Ciasto Z Podwójnym Funtem Bananowym
Ciasto z podwójnym funtem bananowym może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 18 i kosztuje 32 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 290 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, bułkę tartą, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Podwójny Tort Czekoladowy, Tort Z Podwójną Czekoladą, oraz Tort z podwójnym imbirem z brązowym cukrem Mascarpone bitą śmietaną.
Instrukcje
Zalać 10-calową patelnię rurową sprayem do gotowania; odkurzyć bułką tartą.
Lekko łyżkę mąki do suchych miarek i wyrównać nożem.
Mąkę, proszek do pieczenia, sól i maczugę połączyć w misce i dobrze wymieszać trzepaczką.
Połącz puree bananowe, mleko i Likier bananowy w misce. Ubij masło w dużej misce ze średnią prędkością miksera, aż będzie lekkie i puszyste. Stopniowo dodawać granulowany cukier i ekstrakt waniliowy i ubijać mieszaninę aż do dobrze wymieszanej.
Dodać jajka, 1 na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu.
Dodać mieszaninę mąki do mieszaniny cukru na przemian z mieszaniną bananów, ubijając z małą prędkością, zaczynając i kończąc mieszanką mąki.
Łyżka ciasto do przygotowanej patelni.
Piec ciasto w temperaturze 350 przez 1 godzinę lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić na patelni 10 minut na stojaku z drutu; wyjąć z patelni. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu. Cukier puder przesiać na wierzch ciasta.
Uwaga: aby zamrozić dodatkowe ciasto funtowe, niech ciasto ostygnie całkowicie na stojaku z drutu; następnie pokroić w pojedyncze plastry.
Umieść nieszkliwione plastry w wytrzymałej plastikowej torbie na suwak.
Usunąć nadmiar powietrza z worka, a następnie zamknąć i umieścić w zamrażarce na okres do czterech miesięcy. Aby rozmrozić, pozostawić w temperaturze pokojowej.
Mżawka glazury według wskazówek przepisu.
Uwaga: zamiast 10-calowej patelni rurowej można użyć patelni Bundt o pojemności 12 filiżanek. Wystarczy obniżyć temperaturę piekarnika do 325.