Ciasto Z Musem Czekoladowo-Orzechowym

Ciasto Z Musem Czekoladowo-Orzechowym
Jedna porcja zawiera 374 kalorie, 5G białka, oraz 27 g tłuszczu. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Mieszanka orzechów laskowych, woda, Holenderski proces kakao w proszku, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ciasto Z Musem Czekoladowo-Orzechowym, Ciasto Z Musem Czekoladowym Z Orzechów Laskowych, oraz Ciasto Czekoladowo-Orzechowe Mus dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w środkowej pozycji i rozgrzej piekarnik do 177°. Odwróć dno patelni springform (aby ułatwić przesunięcie podstawy shortbread off bottom), a następnie zablokuj z boku patelni i dolnej linii okrągłym papierem do pergaminu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka KrucheCiasteczka Kruche
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Patelnia SpringformPatelnia Springform
PiekarnikPiekarnik
2
Orzechy laskowe Pulse z cukrem w robocie kuchennym, aż orzechy są drobno posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
CukierCukier
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
3
Dodaj mąkę, masło, kakao i sól i pulsuj, aż ciasto uformuje się.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
4
Naciśnij ciasto równomiernie na dnie patelni springform palcami. Nakłuć widelcem, a następnie piec, aż wyschnie w dotyku, około 18 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
PiekarnikPiekarnik
5
Przenieść bazę w patelni do stelaża do całkowitego ostygnięcia, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Usuń stronę patelni i ostrożnie wysuń pergamin spod kruchego chleba, a następnie ponownie przymocuj stronę patelni wokół podstawy kruchego chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka KrucheCiasteczka Kruche
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
Posypać żelatynę wodą w 1-do 1 1/2-quart ciężki rondel i odstawić, aż zmiękną, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Podgrzać mieszaninę żelatyny na małym ogniu, mieszając, tylko do czasu stopienia żelatyny, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
3
Ubić w czekoladzie z orzechami laskowymi, rozprowadzić do połączenia i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada Z Orzechami LaskowymiCzekolada Z Orzechami Laskowymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
W dużej misce wymieszać mascarpone i czekoladę z orzechami laskowymi. Ubij razem śmietanę, kakao w proszku i cukier w innej dużej misce za pomocą miksera elektrycznego z małą prędkością, aż do połączenia, a następnie zwiększ prędkość do wysokiej i ubijaj, aż krem po prostu utrzyma miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
MascarponeMascarpone
CzekoladaCzekolada
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
KremKrem
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
1/3 bitej śmietany ubić do masy mascarpone, aby się rozjaśnić, następnie złożyć pozostałą bitą śmietanę, aż do dobrego połączenia. Łyżka nadzienia na kruchą podstawę w patelni, delikatnie wygładzając wierzch, następnie schłodzić, przykryć, co najmniej 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
MascarponeMascarpone
Ciasteczka KrucheCiasteczka Kruche
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
1
W małym ciężkim rondelku wymieszać śmietanę i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj czekoladę i odstaw na 1 minutę, a następnie delikatnie ubijaj, aż całkowicie się stopi i będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Przenieść ganache do małej miski i ostudzić, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, ale nadal wylewa, o 20 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Uruchom ciepły cienki nóż wokół wewnątrz springform pan, a następnie usuń bok. Przesuń ciasto z dna patelni i przenieś na talerz do serwowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
NóżNóż
5
Wlać ganache na wierzch ciasta i rozprowadzić, tak aby nadmiar ganache spływał po bokach.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
1
* Ciasto, bez glazury, można schłodzić do 2 dni.* Ciasto można szkliwić 6 godzin wcześniej i schłodzić, odsłonięte.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn