Ciasto Z Kremem Pistacjowym
Pistacjowy krem ciasto może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 217 kalorii, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 16 i kosztuje 66 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz skórkę pomarańczową, masło, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Lodowe Z Żurawiną Pistacjową, Tort lodowy truskawkowo-pistacjowy, oraz Ciasto lodowe pistacjowo-figowe warstwowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło i mąka dwie 9-calowe okrągłe patelnie do ciast. Dno linii z woskowanym papierem ciętym do dopasowania; papier maślany i pył z mąką.
W małej misce wymieszaj 1 1/2 szklanki mąki tortowej, 1/4 szklanki cukru, proszek do pieczenia, 1/2 szklanki posiekanych pistacji (zawiń Pozostałe hermetyczne), mak, skórkę cytrynową, skórkę pomarańczową i kardamon.
W szklanej miarce lub małej misce bezpiecznej dla mikrofal, roztopić 2 łyżki masła w kuchence mikrofalowej na pełnej mocy (100%), 1/2 do 1 minuty.
W głębokiej misce, z mikserem na dużej prędkości, ubić jajka z pozostałym 1 szklanką cukru, aż wystarczająco grube, aby trzymać kopce krótko po podniesieniu trzepaczki, 4 do 5 minut.
Dodać mieszaninę mąki i mieszanki mleka. Mieszać lub mieszać delikatnie, aż dobrze wymieszane. Zeskrobać ciasto równo na przygotowane Patelnie.
Piec warstwy ciasta na środkowej półce w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 325, aż krawędzie będą rumiane i zaczną ciągnąć z boków patelni, a centra sprężynują po lekko naciśnięciu, 20 do 25 minut.
Schłodzić warstwy w patelniach na stojaku przez około 10 minut. Odwróć ciasta z patelni na stojak i ostrożnie zdejmij i wyrzuć woskowany papier.
Gdy warstwy są chłodne w dotyku, umieść jedną, od dołu do góry, na płaskiej płycie (od 10 do 12 cali. szerokie). Kopiec około 2 szklanki lukier śmietany na torcie; z długą, elastyczną metalową szpatułką, rozprowadzić lukier poziom się do krawędzi ciasta.
Pozostałą warstwę ciasta, od spodu do dołu, układamy na lukrze. Zeskrobać pozostałą lukier na wierzchu ciasta i, szpatułką, wcisnąć tyle na boki, aby zamrozić grubo, a następnie obracać równomiernie na wierzchu ciasta. Przykryć (najlepiej działa duża miska odwrócona nad ciastem) i schłodzić co najmniej 2 godziny lub do 1 dnia.
Wyjąć ciasto i posypać pozostałą 1/4 szklanki pistacji. Na każdym talerzu deserowym łyżka 3 do 4 łyżek sosu z kremem sezamowym.
Ciasto pokroić w kliny i ustawić w sosie na talerzach.
Lukier Śmietankowy. W schłodzonej dużej misce, z mikserem na dużej prędkości, ubić 1 1/2 szklanki ubijania śmietany, aż utrzyma miękkie, wyraźne szczyty.
Dodaj 1/2 szklanki kwaśnej śmietany, 1/4 szklanki cukru i 1/2 łyżeczki każdego ekstraktu migdałowego i wanilii. Bij z dużą prędkością, aż mieszanina będzie wystarczająco gruba, aby utrzymać miękkie, wyraźne szczyty. Użyj do wypełnienia i zmrożenia pistacjowego ciasta śmietanowego (poprzedzającego).