Ciasto z kremem kantalupowym
Ciasto z kremem kantalupowym może być właśnie tym deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1071 kalorii, 12 g białka i 48 g tłuszczu. Za 2,09 USD za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10 osobom. Ten przepis podoba się 1 smakoszom i kucharzom. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pod ręką żółtka, ekstrakt waniliowy, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 43%, to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Ciasto z kremem kantalupowym II, Ciasto kantalupowe i Krem kantalupowy.
Instrukcje
W dużej misce, którą można używać w kuchence mikrofalowej, połącz cukier i skrobię kukurydzianą.
Wymieszaj żółtka, a następnie mleko. Ubijaj na wysokich obrotach mikserem ręcznym przez 1 minutę. Mikrofalówka 5 minut. Ubijaj mikserem przez 1 minutę. Kuchenka mikrofalowa dodatkowe 5 minut.
Wymieszaj ekstrakt waniliowy i masło lub margarynę z mieszaniną mleka. Zmiksuj kantalupę w blenderze lub robocie kuchennym i wymieszaj z kremem.
Wlać mieszaninę do skorupy krakersów graham. Schłodź co najmniej godzinę przed podaniem.
Polecane wino: Vin Santo, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce
Ciasto w menu? Spróbuj połączyć z Vin Santo, Late Harvest Riesling i Lambrusco Dolce. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno zazwyczaj być słodsze niż potrawa, którą do niego łączysz. Taittinger Brut La Francaise z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
![Taittinger Brut La Francaise]()
Taittinger Brut La Francaise
Szampan ten jest mieszanką około 30 winnic Chardonnay i Pinot Noir, odpowiednio 40% i 60% całości, z kilku zbiorów doskonale dojrzałych winogron.