Ciasto z cukinii z czekoladowym wirem
Ciasto z cukinii z czekoladowym wirem może być dokładnie tym deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 299 kalorii , 7 g białka i 16 g tłuszczu . Ten przepis jest przeznaczony dla 15 osób i kosztuje 58 centów za porcję. Ten przepis z Allrecipes wymaga sody oczyszczonej, maślanki, mąki i kakao. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 1 godziny i 25 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 35% . Ta ocena jest raczej słaba. Podobne przepisy obejmują Brownie Swirl Cheese Cake , Banana Bread with Chocolate Swirl i Gooey Chocolate Buttermilk Sheet Cake .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Spryskaj patelnię do pieczenia o wymiarach 9x13 cali sprayem do pieczenia. Przesiej mąkę, kakao, sodę oczyszczoną i sól.
W misce miksera ubij 3 szklanki cukru z olejem rzepakowym mikserem elektrycznym na niskich obrotach, aż mieszanka będzie gładka; dodaj 3 jajka, jedno po drugim i ubijaj ponownie, aby połączyć. Ubijaj cukinię i wanilię, aż dobrze się połączą. Ubijaj mieszankę mąki z mieszanką cukru w czterech częściach, naprzemiennie z 1/4 szklanki maślanki po każdej porcji mieszanki mąki.
Mieszaj ciasto przez 1 minutę na średnio-wysokich obrotach, a następnie wlej ciasto do przygotowanej formy do pieczenia.
W misce wymieszaj serek śmietankowy i 1/4 szklanki cukru, aż będą dokładnie wymieszane, a następnie dodaj 1 jajko, aż mieszanka serka śmietankowego będzie gładka. Nakładaj łyżką kleksy serka śmietankowego tu i ówdzie na ciasto i mieszaj mieszankę serka śmietankowego w cieście nożem stołowym, aby uzyskać marmurkowy efekt.
Posyp ciasto mleczną czekoladą i kawałkami półsłodkiej czekolady.
Piec w rozgrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona w czekoladową część środka ciasta wyjdzie z wilgotnymi okruchami, 25 do 30 minut. Ostudzić na kratce.