Ciasto Warstwowe Quinceañera

Ciasto Warstwowe Quinceañera
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta warstwowego Quinceañera. Na 2,12 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 627 kalorii, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 72. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz wanilię, cukier puder, białka jaj i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez BettyCrocker.com. wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto Warstwowe Quinceañera, Toll House Cake (Layer Cake lub Bundt Cake-You Pick), oraz Tort Mrocznego Rycerza (Tort Potrójnie Czekoladowy).

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 163°. obficie nasmaruj DNA i boki każdej okrągłej patelni z solidnym skróceniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Posiekanych Daktyli (okołoSzklanki Posiekanych Daktyli (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Naturalnego Smalcu1 łyżka Naturalnego Smalcu
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Posypać mąką, aby pokryć Patelnie; dotknij, aby usunąć nadmiar mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
3
Aby ciasto na 6-i 8-calowe patelnie, w dużej misce, pokonać 2 pudełka ciasto mix, 2 1/2 szklanki wody, 2/3 szklanki oleju i 6 białek z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund, a następnie na średniej prędkości 2 minuty, skrobanie miski od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Spread 2 1/4 filiżanki ciasto w 6-calowej patelni i 4 1/4 filiżanki ciasto w 8-calowej patelni. Przykryć pozostałe ciasto folią; przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Umieść obie patelnie około 3 cali od siebie na środkowym stojaku piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Piec 6-calowe ciasto 40 do 45 minut i 8-calowe ciasto 45 do 50 minut. Ciasto odbywa się, gdy wykałaczka włożona do środka wychodzi czysta. Schłodzić w patelniach na stojakach chłodzących 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Usuń ciasta z patelni; umieść górne boki na stojakach chłodzących. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
8
Aby ciasto na 12-calowy patelni, w dużej misce, beat 2 pudełka ciasto wymieszać, 2 1/2 szklanki wody, 2/3 szklanki oleju i 6 białek z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund, a następnie na średniej prędkości 2 minuty, skrobanie miski od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Dodać ciasto do ciasta odstawić w lodówce; wymieszać, aby połączyć.
10
Rozłóż 9 filiżanek ciasta równomiernie na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
11
Piec 12-calowe ciasto 50 do 60 minut. Ciasto odbywa się, gdy wykałaczka włożona do środka wychodzi czysta. Schłodzić w patelni na stojaku chłodzącym 25 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
12
Wyjmij ciasto z patelni; umieść górną stronę na stojaku chłodzącym. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
13
Każdy poziom składa się z 2 warstw ciasta. Aby wykonać kolejną warstwę 6 - i 8-calową, umyj i wysusz obie Patelnie. Przygotuj Patelnie ponownie zgodnie z zaleceniami w kroku
14
Wypełnij Patelnie zgodnie z Instrukcją w kroku
15
Piec i ostudzić zgodnie z zaleceniami w kroku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
16
Umyć i wysuszyć 12-calową patelnię na ciasto. Przygotuj patelnię ponownie zgodnie z zaleceniami w kroku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Naturalnego Smalcu1 łyżka Naturalnego Smalcu
17
Dla drugiej warstwy, zrobić ciasto, wypełnić patelnię, piec i ostudzić zgodnie z zaleceniami w krokach 4 i
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
18
Aby zrobić lukier, w dużej misce wymieszać 8 szklanek cukru pudru i 1 łyżkę proszku bezowego. Z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości, ubić w 1 szklance skracania, 1/2 szklanki mleka, 2 łyżeczki wanilii i 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego; ubić na średniej prędkości, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olejek Cynamonowy, OpcjonalnieOlejek Cynamonowy, Opcjonalnie
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
Szklanki Posiekanych Daktyli (okołoSzklanki Posiekanych Daktyli (około
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
Opcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów MiodowychOpcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów Miodowych
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
19
Dodać dodatkowe mleko, 1 łyżka na raz, aby uzyskać konsystencję lukier do smarowania. Mieszać w Kolorze żywności.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Krople Czerwonego Barwnika Spożywczego, Opcjonalnie2 Krople Czerwonego Barwnika Spożywczego, Opcjonalnie
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
20
Przenieść lukier do innej dużej miski; przykryć folią. Dodać lukier zgodnie z zaleceniami 3 więcej razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
21
Aby zmontować ciasto, ząbkowanym nożem, odciąć kopulastą górną skorupę każdej warstwy ciasta, tworząc płaską powierzchnię. Ostrożnie zetrzyj okruchy z ciast.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
22
Umieść około 1 łyżki lukru na tacy, gdzie pierwsza warstwa ciasta zostanie umieszczona, aby ciasto nie przesuwało się na tacy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
23
Umieść 1 (12-calową) warstwę, pociętą bokiem do góry, na tacy. Dopasuj ozdobną torbę z dużą okrągłą końcówką; wypełnij lukrem. Rury wokół górnej wewnętrznej krawędzi warstwy ciasta, tworząc grubą granicę lukier około 3/4 cala wysokości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
24
Rozłóż 1 filiżankę maliny nadzienie na wierzchu ciasta wewnątrz granicy lukier. Wierzch z drugą 12-calową warstwą ciasta, wyciąć bok w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z 50 KaloriamiZ 50 Kaloriami
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
25
W przypadku warstw 6-i 8-calowych zrób karton Okrągły, aby umieścić poziomy ciasta, umieszczając dno patelni na tekturze; śledź wokół krawędzi patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
26
Wyciąć nożyczkami. W przypadku 6-calowego poziomu, umieść niewielką ilość lukru na środku tektury okrągłej, aby utrzymać ciasto na miejscu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
27
Umieść 6-calową warstwę ciasta, pociętą bokiem do góry, na tekturze. Rur lukier granicy wokół górnej krawędzi wewnątrz ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
28
Rozprowadzić 1/4 szklanki maliny nadzienie na wierzchu ciasta wewnątrz granicy. Wierzch z pozostałą 6-calową warstwą ciasta, przyciąć bok w dół. Powtórz dla 8-calowej warstwy, używając 8-calowego okrągłego kartonu, obu 8-calowych warstw ciasta i 1/2 szklanki nadzienia malinowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z 50 KaloriamiZ 50 Kaloriami
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
29
Aby zmrozić 6-i 8-calowy poziom, wymieszać lukier. Używając dużej szpatułki, ostrożnie rozprowadź cienką warstwę lukru na bokach ciast, a następnie na wierzchu. Użyj szpatułki, aby popchnąć lukier, nigdy nie pozwalając szpatułce dotknąć ciasta. (Celem tej techniki jest uszczelnienie okruchów, aby ułatwić lukier ciasto.) Nałożyć drugą grubszą warstwę lukru na boki i wierzchołki ciast, rozprowadzając do uzyskania gładkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
30
W przypadku ułożonego ciasta, w którym poziomy są umieszczone bezpośrednio jeden na drugim, każdy poziom będzie musiał być obsługiwany przez kilka prętów kołkowych. Aby zaznaczyć, gdzie umieścić 8-calowy poziom na górze 12-calowej warstwy, środkowy 8-calowy patelnia do ciasta, odwrócony do góry nogami, na górze 12-calowej warstwy i delikatnie naciśnij, aby odcisk; usuń patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Naturalnego Smalcu1 łyżka Naturalnego Smalcu
31
Włóż 1 pręt kołkowy do środka 12-calowego poziomu, prosto w dół do tacy. Zaznacz pręt z dokładną wysokością poziomu; Usuń pręt.
32
Wytnij jeszcze 7 prętów na zaznaczoną długość. Włóż pręty do 12-calowego ciasta, rozstaw równomiernie 1 1/2 cala od siebie w nadrukowanym konturze na 12-calowym poziomie.
33
Miejsce na 12.
34
Zaznacz 8-calowy poziom z nadrukiem 6-calowej patelni na ciasto; usuń patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Naturalnego Smalcu1 łyżka Naturalnego Smalcu
35
Wytnij i włóż 8 prętów kołkowych dla warstwy 8 cali zgodnie z Instrukcją w Kroku 1
36
Najwyższy poziom 8-calowy z 6-calowym poziomem.
37
Użyj pozostałego lukier, przekąski o smaku owocowym i lukrecji do dekoracji ciasta zgodnie z życzeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
Cukierki SmartiesCukierki Smarties
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje72
Ocena Zdrowia2
Magazyn