Ciasto warstwowe Mocha z nadzieniem czekoladowo-rumowym

Ciasto warstwowe Mocha z nadzieniem czekoladowo-rumowym
Ciasto warstwowe Mocha z nadzieniem czekoladowo-rumowym wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 511 kalorii, 5G białka, oraz 39g tłuszczu każdy. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, mąkę tortową, kawę rozpuszczalną w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 23%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Ciasto Warstwowe Mocha Z Nadzieniem Czekoladowo-Rumowym, Ciasto Czekoladowe Z Nadzieniem Z Kremu Malinowego, oraz Ciasto czekoladowe z ciasteczkami i nadzieniem śmietanowym.

Instrukcje

1
Pierwsze 3 składniki wymieszać w dużym rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści i śmietana będzie gotowana na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia.
3
Dodaj 20 uncji czekolady; trzepaczka do stopienia i gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Ubić rumem i wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Przenieść 1 Puchar ciepłej mieszaniny czekolady do małej misce; ubijać pozostałe 2 uncje czekolady do mieszaniny w misce i odstawić na polewy. Przykryć; odstawić w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Przenieść pozostałą mieszaninę czekolady do dużej miski, aby użyć jako nadzienie; schłodzić do zimnego i grubego, co najmniej 6 godzin i do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Wymieszaj wodę i cukier w małym rondlu na małym ogniu, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia; wymieszać z rumem. Przykryć i odstawić do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło 9x9x2-calowa metalowa patelnia do pieczenia. Dno linii papierem woskowanym; papierem maślanym.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Połącz wanilię i kawę w proszku w filiżance; wiruj, aby rozpuścić kawę. Mąkę, kakao i sodę oczyszczoną przesiać do małej miski. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić żółtka i 1/2 szklanki cukru w średniej misce, aż bardzo gruby i jasny kolor, o 3 protokół. Ubić w mieszance waniliowo-kawowej. Używając czystych, suchych ubijaczy, ubij białka jaj, śmietanę z kamienia nazębnego i sól w dużej misce, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać pozostałą 1/4 szklanki cukru, ubijając do sztywności, ale nie do wyschnięcia. Złóż 1/3 białek do mieszaniny żółtkowej. Złożyć na pół mieszanki mąki. Złóż na pół pozostałe białka, następnie pozostałą mieszaninę mąki, a następnie pozostałe białka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Kawa RozpuszczalnaKawa Rozpuszczalna
Białka JajBiałka Jaj
żółtko Jajażółtko Jaja
WaniliaWanilia
KawaKawa
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni; delikatnie rozprowadzić do równej grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Piec ciasto, aż nadmuchane i tester włożony do środka wychodzi czysty, o 18 protokół. Schłodzić na patelni na stelażu (ciasto może się lekko skurczyć).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
5
Pokroić wokół patelni, aby poluzować ciasto. Obrócić na powierzchnię roboczą; odkleić papier. Używając długiego ząbkowanego noża, przeciąć ciasto poziomo na pół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
PatelniaPatelnia
6
Ułóż 1 połówkę, pokrojoną bokiem do góry, na talerzu.
7
Połówkę syropu (około 3 i 1/2 łyżki) skropić. Za pomocą miksera elektrycznego, pokonać nadzienie zimnej czekolady aż gruby i jaśniejszy kolor, mniej niż 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
8
Rozprowadź wszystkie nadzienie równomiernie na warstwie ciasta, wyrównując do boków ciasta(wypełnienie będzie miało grubość około 1 cala).
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
9
Pozostałą ilość syropu skropić na ściętej stronie drugiej warstwy ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
10
Umieść warstwę, syrop bokiem w dół, na szczycie napełniania; naciśnij, aby przylegać. Polewanie na małym ogniu tylko do wylewania.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
11
Polewamy górną częścią ciasta. Używając małej szpatułki, rozprowadź polewę na krawędziach, uważając, aby nie rozlała się. Ciasto schłodzić do 1 dnia, pokrywając luźno folią lub kopułą tortową po 2 godzinach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
12
Ciasto pokroić na 16 kwadratów i podawać.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia2
Magazyn