Ciasto warstwowe Mocha z nadzieniem czekoladowo-rumowym
Ciasto warstwowe Mocha z nadzieniem czekoladowo-rumowym wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 511 kalorii, 5G białka, oraz 39g tłuszczu każdy. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, mąkę tortową, kawę rozpuszczalną w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 23%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Ciasto Warstwowe Mocha Z Nadzieniem Czekoladowo-Rumowym, Ciasto Czekoladowe Z Nadzieniem Z Kremu Malinowego, oraz Ciasto czekoladowe z ciasteczkami i nadzieniem śmietanowym.
Instrukcje
Pierwsze 3 składniki wymieszać w dużym rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści i śmietana będzie gotowana na wolnym ogniu.
Dodaj 20 uncji czekolady; trzepaczka do stopienia i gładkie.
Przenieść 1 Puchar ciepłej mieszaniny czekolady do małej misce; ubijać pozostałe 2 uncje czekolady do mieszaniny w misce i odstawić na polewy. Przykryć; odstawić w temperaturze pokojowej.
Przenieść pozostałą mieszaninę czekolady do dużej miski, aby użyć jako nadzienie; schłodzić do zimnego i grubego, co najmniej 6 godzin i do 1 dnia.
Wymieszaj wodę i cukier w małym rondlu na małym ogniu, aż cukier się rozpuści.
Zdjąć z ognia; wymieszać z rumem. Przykryć i odstawić do 1 dnia.
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło 9x9x2-calowa metalowa patelnia do pieczenia. Dno linii papierem woskowanym; papierem maślanym.
Połącz wanilię i kawę w proszku w filiżance; wiruj, aby rozpuścić kawę. Mąkę, kakao i sodę oczyszczoną przesiać do małej miski. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić żółtka i 1/2 szklanki cukru w średniej misce, aż bardzo gruby i jasny kolor, o 3 protokół. Ubić w mieszance waniliowo-kawowej. Używając czystych, suchych ubijaczy, ubij białka jaj, śmietanę z kamienia nazębnego i sól w dużej misce, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać pozostałą 1/4 szklanki cukru, ubijając do sztywności, ale nie do wyschnięcia. Złóż 1/3 białek do mieszaniny żółtkowej. Złożyć na pół mieszanki mąki. Złóż na pół pozostałe białka, następnie pozostałą mieszaninę mąki, a następnie pozostałe białka.
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni; delikatnie rozprowadzić do równej grubości.
Piec ciasto, aż nadmuchane i tester włożony do środka wychodzi czysty, o 18 protokół. Schłodzić na patelni na stelażu (ciasto może się lekko skurczyć).
Pokroić wokół patelni, aby poluzować ciasto. Obrócić na powierzchnię roboczą; odkleić papier. Używając długiego ząbkowanego noża, przeciąć ciasto poziomo na pół.
Ułóż 1 połówkę, pokrojoną bokiem do góry, na talerzu.
Połówkę syropu (około 3 i 1/2 łyżki) skropić. Za pomocą miksera elektrycznego, pokonać nadzienie zimnej czekolady aż gruby i jaśniejszy kolor, mniej niż 1 minutę.
Rozprowadź wszystkie nadzienie równomiernie na warstwie ciasta, wyrównując do boków ciasta(wypełnienie będzie miało grubość około 1 cala).
Pozostałą ilość syropu skropić na ściętej stronie drugiej warstwy ciasta.
Umieść warstwę, syrop bokiem w dół, na szczycie napełniania; naciśnij, aby przylegać. Polewanie na małym ogniu tylko do wylewania.
Polewamy górną częścią ciasta. Używając małej szpatułki, rozprowadź polewę na krawędziach, uważając, aby nie rozlała się. Ciasto schłodzić do 1 dnia, pokrywając luźno folią lub kopułą tortową po 2 godzinach.
Ciasto pokroić na 16 kwadratów i podawać.